1. Home
  2. Actualitat
  3. Festimams es trasllada a Girona i realitza la presentació del Festival a les instal·lacions d’Autopodium Audi
Festimams es trasllada a Girona i realitza la presentació del Festival a les instal·lacions d’Autopodium Audi

Festimams es trasllada a Girona i realitza la presentació del Festival a les instal·lacions d’Autopodium Audi

0
0

El festival de gastronomia i humor Festimams es trasllada a Girona amb voluntat de créixer.

S’ha realitzat la presentació a les instal·lacions d’Autopodium Audi, un dels principials patrocinadors del festival.

La tercera edició del Festimams, el festival que fusiona cuina i humor, se celebrarà a la ciutat de Girona entre els mesos de febrer i març. El certamen, que permet a artistes i humoristes interactuar amb el públic durant un sopar, ha canviat d’emplaçament amb l’objectiu de créixer i consolidar-se. En anteriors edicions, s’havia celebrat a Arbúcies i a Santa Coloma de Farners amb gran èxit de públic. Empar Moliner, Natza Farré, Toni Soler, Queco Novell, Àngel Llàcer, Toni Albà i Toni Clapés seran alguns del protagonistes d’una edició que vol arrencar la riallada del públic en els sis espectacles que s’han programat entre els dies 2 de febrer i el 16 de març a l’hotel AC By Marriot Palau de Bellavista de Girona.

Ideat per l’actor Fel Faixedas i el gastrònom Raül Cuadras, el Festimams es manté fidel a la filosofia pel qual va ser concebut fa tres anys. Els protagonistes, entre els quals hi ha actors, presentadors i músics que tenen en comú la seva vis còmica, actuen mentre el públic assistent està sopant. Els comensals, que poden interactuar amb els artistes, tenen una nova manera de gaudir i acostar-se als còmics del país. “L’espectador podrà tenir un tracte de tu a tu amb els artistes”, ha resumit durant la roda de premsa Faixedas, que s’ha mostrat confiat també en el fet que el canvi d’emplaçament “farà créixer” el certamen en una ciutat, Girona, que compta amb la marca “Girona, ciutat de festivals”. La intenció del Consistori i dels responsables del certamen és mantenir-lo a Girona en futures edicions.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha explicat que el Festimams supleix el buit d’un tipus de certamen actualment inexistent a la ciutat que fusiona humor i gastronomia i ha afegit que la voluntat del Consistori és “’abraçar tots els àmbits de la cultura”.

El nou show del músic Pep Plaza, Pep a banda, un espectacle que comptarà amb tres músics en directe i la col·laboració de la cantant de jazz Txell Sust, donarà el tret de sortida d’aquesta tercera edició el dissabte 2 de febrer. L’humorista enllaçarà les imitacions de cançons de tots els temps, des de Peret a Loquillo, passant per Bruce Springsteen o Joan Manuel Serrat, entre d’altres. El dissabte 9 de febrer serà el torn per l’espectacle “Periodisme i humor” amb Empar Moliner, Natza Farré i Maria Xinxó, tres periodistes que utilitzen l’humor i la ironia en la seva faceta professional, i que explicaran com veuen el món, la política, el feminisme, la literatura, la ràdio o la televisió. Una setmana més tard, actuarà el trio format per Toni Soler, Queco Novell i Jair Domínguez, que acostaran al públic programes que barregen l’humor i la política com l’Està passant i Polònia, de TV3. El dissabte 2 de març, el periodista i conductor del programa ‘Quatre Gats’, Ricard Ustrell, entrevistarà Àngel Llàcer, una conversa entre dos amics que els assistents recordaran durant temps. De fet, l’espectacle que porta per títol “L’entrevista més boja” ja dóna una idea de per on poden anar els trets. El 9 de març, hi haurà un altre cara a cara que també promet despertar moltes rialles. El conductor de “Al cotxe!” de TV3, Eloi Vila, entrevistarà Toni Albà en la seva faceta més reial en un espectacle que han batejat amb el nom “Sa majestat puja al cotxe”. Finalment, el presentador Toni Clapés, el Sr. Marcel·lí i l’equip de Versió Rac1 clouran el 16 de març la tercera edició del Festimams, fent passar als assistents una nit d’allò més divertida sense necessitat de sintonitzar la ràdio.

L’escenari d’aquest Festimams serà l’AC Hotel By Marriott Palau de Bellavista, l’únic establiment de cinc estrelles de Girona ciutat, que compta amb una sala per a 400 comensals on tindran lloc les actuacions. La sala multiplica gairebé per quatre el primer emplaçament que va tenir el certamen, el restaurant Mams d’Arbúcies, i permet encabir 150 assistents més que Lotus Blau del Balneari de les Termes d’Orion de Santa Coloma de Farners, on va tenir lloc la segona edició. El primer any es va tancar amb uns 600 assistents i gairebé el 100% d’ocupació, una xifra que va arribar a les 1.400 l’any passat. Tot i això el seu impulsor, Fel Faixedas, explica que l’objectiu no és tant créixer en espectadors sinó consolidar-se des del punt de vista qualitatiu, tant pel que fa l’apartat artístic com el gastronòmic. El cuiner Raül Cuadras ha explicat que el comensal podrà gaudir d’una “cuina divertida en una presentació moderna” i que ja estan treballant amb l’equip de l’AC Palau de Bellavista la confecció dels menús.

Les entrades, que costen 55 euros (inclou sopar i espectacle) ja es poden adquirir al web www.festimams.cat. Els organitzadors confien fer el gruix de vendes durant la campanya de Nadal, entre el 20 de desembre i el 7 de gener, quan s’acostumen a atendre el 75% de sol·licituds.

Festimams compta amb el patrocini principal del concessionari Autopodium Audi i el celler Xitxarel·lo del Penedès, entre d’altres, els vins del qual mariden perfectament amb els sopars per la seva línia humorística molt propera als espectacles. El celler aprofitarà el certamen per presentar una nova ratafia.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *