1. Home
  2. Actualitat
  3. Fiat celebra 100 anys a l’Estat Espanyol
Fiat celebra 100 anys a l’Estat Espanyol

Fiat celebra 100 anys a l’Estat Espanyol

0
0
Foto: Fiat
Foto: Fiat

Fiat fa aquest any un segle que és a l’Estat Espanyol. El 1919 va arribar la marca italiana amb el nom de Fiat Hispania, 20 anys després del seu llançament a Itàlia amb el nom de Fabbrica Italiana de Automobili Torino.

Per celebrar aquest aniversari la marca ha llançat gammes especials del 500 amb ofertes en matèria de tecnologia i equipament.

El naixement de Fiat Hispania

La primera aparició de Fiat a l’Estat Espanyol està documentada amb la fundació de Fiat Hispania el 14 d’agost de 1919 a Madrid, una societat industrial que va ser creada amb un capital de 500.000 pessetes.

La seva primera activitat va ser la importació d’automòbils directament des de les fàbriques de la matriu a Itàlia amb un total de 159 unitats.

Amb un creixement continu, el 1926 la marca ja oferia un catàleg amb cinc models i, al llarg de la següent dècada, la seva quota de mercat va arribar al 10% entre les marques importades al país, el que representava un 17% del total de les exportacions que Fiat feia des d’Itàlia.

Reconstruint Europa

Després del període de paralització durant la Guerra Civil Espanyola i la II Guerra Mundial, Fiat tindrà un protagonisme especial durant el període de postguerra, no només a Itàlia, sinó a nivell europeu.

Entre 1950 i 1970, a l’Estat Espanyol es van fabricar uns 5,5 milions d’automòbils sota llicència Fiat, incloent no només turismes, sinó també vehicles industrials i agrícoles.

Models com Fiat 500, 124 o 131 van repoblar les carreteres de tot el continent a través de les diferents versions que cada país fabricava de forma local i l’Estat Espanyol va ser un dels mercats més importants en aquest model de negoci.

Finalment, el 1986, la societat canvia la seva raó social amb un plantilla que, en aquell moment, que ja superava els 6.000 empleats entre l’Estat Espanyol i també la xarxa comercial de Portugal.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *