Figueres busca finançament per engegar el pla de rondes i descongestionar el centre

Alguns vehicles a la ronda sud de Figueres el 13 de novembre del 2020. (Horitzontal)

L’equip de govern de Figueres (ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres) busca finançament per tirar endavant el pla de rondes i descongestionar el trànsit al centre de la ciutat. L’Ajuntament projecta dues noves rondes (la nord-est i la oest) i l’ampliació de l’actual Ronda Sud, la única executada fins ara. En total, els treballs estarien valorats en 11,6 milions d’euros. Figueres té l’objectiu de “fixar les bases” durant aquest mandat per poder executar-les els propers anys però es marca com a “prioritat” la construcció de la ronda nord-est, valorada en 2,8 MEUR. De moment, ja s’ha reunit amb la Diputació de Girona, a qui ha presentat el projecte. Aquesta ronda ha de connectar la carretera de Llançà amb l’N-II, direcció la Jonquera.

“Volem tenir una ciutat més amable, amb més carrils bici i més espai per als vianants”, afirma l’alcaldessa. “Cal fixar les bases, perquè això no es pot fer en un sol mandat, per poder-ho tirar endavant en els propers anys”, insisteix Lladó. “Hem de ser capaços de projectar i planificar les inversions necessàries per a la ciutat”, afegeix. Per això, han començat una ronda de converses. La primera amb la Diputació de Girona, a qui han presentat el projecte perquè l’estudiï.

Els projectes s’hauran d’abordar necessàriament al nou POUM, que l’ajuntament té previst portar a aprovació inicial a finals del primer semestre del 2021. Lladó es mostra convençuda que comptarà amb el consens necessari i que permetrà deixar de fer “pedaços” a l’actual pla a través de modificacions puntuals. El Pla General de Figueres data del 1983. L’Ajuntament, però, no va començar el procés de revisió del planejament fins al setembre del 2013. El ple va aprovar l’avanç del POUM l’any 2015, amb l’aleshores alcaldessa Marta Felip al capdavant.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
EL PRIMER CUPRA 100%

EL PRIMER CUPRA 100%

El nou SUV de tall cupè, ha estat pensat, dissenyat i creat per la marca CUPRA,

Posterior
Talls de circulació a la ciutat de Girona

Talls de circulació a la ciutat de Girona

El diumenge 22 de novembre, de 8 a 15 h al pont de Fontajau El proper diumenge

També et pot interessar
Total
0
Share