1. Home
  2. Actualitat
  3. Finalitzen les obres del Pla de Mobilitat de Vilabrareix
Finalitzen les obres del Pla de Mobilitat de Vilabrareix

Finalitzen les obres del Pla de Mobilitat de Vilabrareix

0
0
Foto: Ajuntament de Vilabrareix
Foto: Ajuntament de Vilabrareix

L’Ajuntament de Vilabrareix dóna per acabades les obres del Pla de Mobilitat del poble titulat ‘Ens movem per tu’. Amb les actuacions d’aquest pla es pretén acabar amb els problemes de mobilitat al municipi com són . l’augment de la densitat de trànsit, els carrers i voreres estretes, la dificultat de mobilitat tant pels vehicles com pels vianants i el desordre en els aparcaments.

L’objectiu principal d’aquest canvi és fer que moure’s a peu o en bicicleta sigui la forma més habitual de desplaçar-se dins el municipi, molt més saludable, sostenible i respectuosa.

És per aquest motiu que també s’ha implementat una xarxa de carrils bici en 4 carrers, que complementen els que ja existien. S’han construït un total de 1,7km de carril bici al carrer Molí de Salt, carrer del Perelló, carrer Camós i carrer Marroc.

Carrers molt concorreguts

Els carrers principals amb major intensitat d’ús dels veïns i veïnes, que són el carrer Camós, la Crta Santa Coloma, el carrer Marroc i l’Av.Lluís Companys, segueixen sent vies de doble sentit de circulació pels vehicles. El nou carril bici que s’han construït al carrer Marroc està al mateix nivell que la vorera i el del carrer Camós està a nivell de calçada.

Per una altra banda, les vies amb més concurrència que uneixen les vies principals amb les residencials, que són el carrer Molí de Salt i el carrer Perelló, s’han convertit en vies d’un únic sentit. En aquestes vies comparteixen calçada els vehicles amb les bicicletes, quedant els vianants protegits a la vorera.

També s’ha creat una el·lipse a la cruïlla entre el carrer Perelló i el carrer Camós.

Un espai més amable pel vianant sense marginar el cotxe

La intenció de tots aquests canvis és fer dels carrers residencials de Vilablareix un espai per a la gent, un lloc d’activitat i vida de poble. Així s’aconseguirà més tranquil·litat, ordre i fluïdesa, menys soroll, perill, contaminació i estrès en els desplaçaments.

En cap cas es vol marginar el cotxe, sinó aconseguir que els trajectes d’entrada i sortida al municipi siguin els més ràpids i curts possibles.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *