1. Home
  2. Actualitat
  3. Ford començarà a provar els seus vehicles completament autònoms a les carreteres de Califòrnia
Ford començarà a provar els seus vehicles completament autònoms a les carreteres de Califòrnia

Ford començarà a provar els seus vehicles completament autònoms a les carreteres de Califòrnia

0
0

Ford començarà a provar cotxes autònoms a les carreteres de Califòrnia després de rebre el permís del Govern de l’Estat nord-americà.

La companyia ha entrat a formar part de manera oficial del Programa de Proves de Vehicle Autònom de Califòrnia per dur a terme tests amb vehicles autònoms en carreteres públiques. Aquestes proves suposen un avenç més en el programa de vehicles autònoms que Ford porta desenvolupant des de fa una dècada i un element clau en Ford Smart Mobility, el pla per portar a la companyia al màxim nivell en matèria de connectivitat, mobilitat, vehicles autònoms, experiència d’usuaris, dades i analítiques.

El ‘quartel’ d’investigadors a Silicon Valley

El Centre d’Innovació i Desenvolupament de Ford a Palo Alto és un dels centres de recerca automobilística més grans de la zona, i compta amb un equip format per més de 100 investigadors, enginyers i científics. El nou laboratori d’investigació va ser inaugurat al gener, ampliant la presència de Ford a Silicon Valley, que es remunta a 2012.

El 80% de l’equip de Ford a Palo Alto prové del sector tecnològic. El 20 % restant està compost per empleats de Ford arribats d’Estats Units, la Xina, Alemanya i Austràlia que aporten els seus coneixements en enginyeria i disseny de l’automòbil.

“El nostre equip de Palo Alto ha crescut de manera significativa aquest any, utilitzant la investigació i la innovació per explorar i desenvolupar solucions futures de mobilitat”, afirma Mark Fields, president i director executiu de Ford. “Estem atraient als principals talents de tot el món perquè formi part del nostre equip a Silicon Valley, inclosos empleats de companyies tecnològiques i universitats locals que volen millorar la vida de la gent canviant la manera en què es mouen”.

Experiments avançats

Ford ha ampliat les seves instal·lacions a Silicon Valley, passant d’una oficina de 15 persones a un centre d’investigació i desenvolupament de més de 100 persones. Les investigacions que ha dut a terme el laboratori inclouen:

  • Prova virtual de vehicles autònoms: aquest estudi permet la interacció virtual entre un vehicle autònom i els vianants, replicant situacions de la vida real que fan possible entendre millor i desenvolupar respostes a algunes de les coses inesperades que poden ocórrer a la carretera
  • Fusió de sensors: Els sensors dels vehicles autònoms detecten i localitzen objectes a la vista del vehicle, fusionant informació per oferir una vista de 360 ​​graus dels voltants del vehicle, incloses senyals de trànsit, altres vehicles i fins i tot vianants
  • Detecció de vianants per càmeres: Els sensors de les càmeres actuen com ulls del vehicle, permetent al cotxe “veure” i sentir als vianants
  • Atenció sanitària a partir de dades: A través de les dades recopilades per pickups Ranger i motocicletes equipades amb tecnologia OpenXC, Ford està col·laborant amb l’organització Riders for Health per recopilar dades GPS i coordenades de mapa per fer que l’enviament d’assistència mèdica, vacunes i medicació a habitants de les zones rurals d’Àfrica sigui més eficient i accessible.

Relacions amb les universitats

Ford ha establert relacions amb universitats com la de Berkeley, la Carnegie Mellon, Santa Clara i Sant Joseph State. La companyia està ampliant la seva col·laboració estratègica d’investigació amb Stanford el 2016, planificant 13 projectes que cobreixen les cinc àrees de Ford Smart Mobility, fet que suposa doblar el nombre de col·laboracions d’aquest any.

“Comptar amb una forta presència a Silicon Valley ens permet accelerar les nostres investigacions en una àmplia varietat de tecnologies i aplicar els nostres coneixements per crear solucions de mobilitat per a la vida real”, afirma Ken Washington, vicepresident d’Investigació i Enginyeria Avançada de Ford.

Entrades relacionades

Un cotxe autònom sense conductor circula amb èxit entre Vigo i Madrid (24-11-2015)

Kia anuncia el seu primer vehicle completament autònom pel 2030 (22-11-2015)

Volvo presenta una nova interfície pel control dels seus vehicles automàtics (09-10-2015)

Un prototip de Peugeot i Citroën va de París a Bordeus sense conductor (08-11-2015)

Volvo i Autoliv signen un acord per investigar en tecnologies de conducció autònoma (05-11-2015)

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *