1. Home
  2. Actualitat
  3. Ford desenvolupa un procés tecnològic que permet recuperar motors que anirien al desballestament
Ford desenvolupa un procés tecnològic que permet recuperar motors que anirien al desballestament

Ford desenvolupa un procés tecnològic que permet recuperar motors que anirien al desballestament

0
0

Ford està reciclant motors vells perquè puguin tornar a ser utilitzats gràcies a una tecnologia de recobriment de plasma especial patentada per la marca. El procés suposa una reducció d’emissions de CO2 del 50 per cent respecte a la fabricació d’un nou motor i requereix molt menys material.

Ford ha desenvolupat una tecnologia per salvar motors del desballestament. (Foto: Ford)
Ford ha desenvolupat una tecnologia per salvar motors del desballestament. (Foto: Ford)

“Hem agafat un procés desenvolupat originalment per millorar models d’altes prestacions com el nou Ford Mustang Shelby GT 350R i l’hem utilitzat per re-manufacturar motors que d’una altra manera acabarien en el desballestament. Aquest és només un exemple de com Ford vol reduir la seva petjada mediambiental a través de mesures innovadores “, va afirmar Juergen Wesemann, cap de l’àrea d’investigació de Ford.

El procés d’esprai termal d’Arc de Cable de Transferència de Plasma i altres innovacions sostenibles estan essent investigades i desenvolupades en el Centre de Recerca i Innovació de Ford a Aachen (Alemanya). L’ús de materials lleugers com ara l’alumini, la fibra de carboni i els acers d’alta resistència també estan essent investigats amb l’objectiu d’aconseguir una major eficiència de combustible. El treball de recerca també inclouen l’ús de materials renovables com ara les fibres de tomàquet, els bioplàstics i els matolls.

Motors que poden tornar a utilitzar

Fonts de Ford expliquen que avui en dia els motors es dissenyen per funcionar durant molts anys però que quan aquests fallen normalment es substitueixen per un de nou. La tecnologia de recobriment d’Arc de Cable de Transferència de Plasma aplica un esprai a l’interior del bloc de cilindres del motor que ajuda a que aquest torni al seu estat original de fàbrica.

Crear vehicles més lleugers és clau per al Projecte per a la Sostenibilitat de Ford, i això inclou la utilització de noves tècniques de fabricació a partir d’alumini d’alta resistència que permet reduir el pes sense sacrificar la solidesa del vehicle.

Els enginyers de la companyia estan desenvolupant ara nous processos de producció que utilitzaran compostos amb alt volum de fibra de carboni per a projectes futurs. La fibra de carboni a mida, utilitzada en la fabricació d’avions i cotxes de carreres, ofereix una alta resistència amb molt poc pes. Ford, en col·laboració amb DowAska, pretén reduir l’energia necessària per fabricar peces de fibra de carboni, reduir el cost de matèries primeres i desenvolupar processos de reciclatge.

Materials renovables

Per millorar la sostenibilitat dels vehicles l’àrea d’investigació de Ford està treballant amb diversos materials, entre ells un arbust anomenat Guyale o vegetals com les Dents de Lleó, els Gira-Sols o la canya de sucre. Fins i tot es treballa amb possibles aplicacions de les pells de tomata.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *