1. Home
  2. Actualitat
  3. Ford desenvolupa un sistema d’aparcament totalment automàtic
Ford desenvolupa un sistema d’aparcament totalment automàtic

Ford desenvolupa un sistema d’aparcament totalment automàtic

0
0

Ford Motor Company està desenvolupant un nou sistema d’aparcament automàtic que permetrà als conductors estacionar només prement un botó des de l’interior o exterior del cotxe. La tecnologia denominada Ajuda d’Aparcament Totalment Assistit es troba actualment en fase de prototip i controla la direcció, la selecció de marxa i el moviment davanter i posterior per facilitar l’aparcament prement un simple botó.

Ford Lommel_RemoteParking

Ford mostra aquesta setmana la tecnologia per primera vegada als periodistes en les seves instal·lacions de proves a Lommel (Bèlgica), on es pot veure un vídeo de demostració. “Aparcar dins les ciutats d’avui en dia pot ser estressant i difícil”, diu Barb Samardzich, vicepresident de Desenvolupament de Productes de Ford Europa. “Volem que sigui el més fàcil, eficient i precís possible i això significa explorar nous conceptes i enfocaments”. Els experts en Investigació i Enginyeria Avançada de Ford Europa estan emprant els avenços realitzats en les tecnologies de Ford ja existents, com ara l’Active Park Assist i la transmissió Powershift, per oferir la pròxima generació de tecnologia d’estacionament: l’Ajuda d’Aparcament totalment Assistit. La transmissió Powershift de Ford és capaç de controlar electrònicament els canvis de marxa cap endavant i enrere sense la intervenció física del conductor, mentre que l’Active Park Assist pot buscar places d’aparcament de mida adequada i aparcar un automòbil en aquest espai. L’Ajuda d’Aparcament Totalment Assistit detecta un espai d’aparcament en paral·lel, utilitzant sensors ultrasònics. Llavors el conductor activa el sistema deixant el canvi en punt mort i prement el botó del comandament, ja sigui des de l’interior del cotxe o des de l’exterior per control remot.

Ford ha presentat recentment el nou Ford S-MAX Concept que ofereix una sèrie de tecnologies de pròxima generació, incloent una versió avançada de l’Active Park Assist amb capacitat d’estacionament en bateria, un sistema que podria ser utilitzat més endavant en l’Ajuda d’Aparcament Totalment Assistit.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *