1. Home
  2. Actualitat
  3. Ford desenvolupa una tecnologia semiautònoma per ajudar a gestionar les situacions de trànsit dens
Ford desenvolupa una tecnologia semiautònoma per ajudar a gestionar les situacions de trànsit dens

Ford desenvolupa una tecnologia semiautònoma per ajudar a gestionar les situacions de trànsit dens

0
0

Ford està desenvolupant una tecnologia que té per objectiu ajudar a  millorar el flux de trànsit durant els embussos, prevenir accidents i reduir l’estrès del conductor. Es tracta d’una tecnologia anomenada Traffic Jam Assist que ajuda el conductor a mantenir el vehicle en el seu carril i a frenar i accelerar per mantenir el ritme amb el vehicle que té davant. El radar i la càmera s’encarreguen de monitoritzar les marques del carril i el tràfic.

El Traffic Jam Assist és una tecnologia semiautònoma. (Foto: Ford)
El Traffic Jam Assist és una tecnologia semiautònoma. (Foto: Ford)

Els conductors europeus passen una mitjana de 30 hores l’any atrapats en embussos el que genera nombrosos inconvenients i nerviosisme que poden provocar accidents i una mala gestió del trànsit. Per això Ford ha estat desenvolupant el Traffic Jam Assist que s’activa fàcilment prement un botó quan el conductor es troba atrapat en un embús. El sistema identifica la posició dels vehicles que té per davant mitjançant la utilització d’un radar muntat a la graella davantera, i la ubicació de les marques del carril utilitzant una càmera davantera situada darrere del parabrisa.

El conductor pot recuperar el control del vehicle en qualsevol moment mitjançant la utilització dels pedals, el volant o l’intermitent. El sistema monitoritza de manera regular la interacció del conductor amb el volant. Si el sistema detecta una manca d’interacció, emetrà avisos acústics i visuals. Depenent de la velocitat i la ubicació del vehicle, la freqüència dels avisos variarà. Tanmateix, al conductor se li segueix demanant que monitoritzi l’entorn de conducció i que estigui preparat per prendre control del vehicle en qualsevol moment.

Desplaçament fàcil

El Traffic Jam Assist és possible gràcies a la combinació de dues tecnologies també en desenvolupament, el Control de Creuer Adaptatiu amb Stop & Go i el Lane Centering Aid. Amb només prémer un botó, el Control de Creuer Adaptatiu amb Stop & Go està dissenyat per utilitzar informació de radar i càmera per detectar la ubicació i distància dels vehicles que té per davant. Redueix la velocitat quan hi ha vehicles que circulen més lentament i després recupera la velocitat desitjada quan el trànsit es buida.

El Lane Centering Aid ajuda el conductor a mantenir el vehicle centrat en el seu carril.

Entrades relacionades

Seat desenvolupa una app per trobar aparcament a Barcelona (30-11-2015)

Les congestions fan perdre 5.500 milions d’euros i 420 milions d’hores als conductors espanyols (18-10-2015)

Els conductors europeus mostren cada cop més interès en les tecnologies semiautònomes (14-10-2015)

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *