1. Home
  2. Actualitat
  3. Ford i Vodafone proven un sistema automàtic de trucada d’emergència en cas d’accident
Ford i Vodafone proven un sistema automàtic de trucada d’emergència en cas d’accident

Ford i Vodafone proven un sistema automàtic de trucada d’emergència en cas d’accident

0
0

Ford, en col·laboració amb Vodafone, està provant una tecnologia de vehicle connectat que podria alertar els conductors sobre un accident recent moments després que aquest s’hagi produït. A més, el sistema pot proporcionar una alerta primerenca que els vehicles d’emergència s’estan acostant i cap a quin costat de la carretera s’han de moure per evitar ser un obstacle.

El sistema està dissenyat per crear un passadís d’emergència al llarg del qual els bombers, les ambulàncies i els vehicles de policia puguin arribar al seu destí més ràpidament; i s’està provant com a part d’KoMoD, un projecte amb un pressupost de 15 milions d’euros que realitza proves de noves tecnologies de vehicle connectat i conducció automatitzada.

Trucada automàtica

En cas d’accident, la funció ‘eCall‘, disponible al nou Focus, pot trucar automàticament als serveis d’emergència i permet als ocupants fer-ho manualment prement un botó SOS dins el vehicle.

La nova tecnologia complementa la tecnologia d’Alerta de Vehicles d’Emergència que Ford també està provant en KoMoD. Aquesta envia un senyal des de l’ambulància, el camió de bombers o el cotxe de policia directament als conductors propers, perquè sàpiguen la ubicació exacta del vehicle i la distància a la qual es troba. Això pot ser especialment útil en àrees urbanes, per exemple, en una cruïlla on pot ser difícil per als conductors identificar immediatament d’on ve el so de la sirena.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *