1. Home
  2. Actualitat
  3. Has sentit a parlar del full de rescat?
Has sentit a parlar del full de rescat?

Has sentit a parlar del full de rescat?

0
0
Infogràfic sobre l'ús del full de ruta
Infogràfic sobre l’ús del full de rescat

Aproximadament en el 6% dels accidents amb danys ocorreguts a Europa, els bombers han d’intervenir per alliberar la víctima. Si tenim en compte que el temps entre l’accident i l’ingrés a l’hospital, conegut com l’ hora d’or, no pot de superar els 60 minuts, tota ajuda que permeti reduir el temps de rescat és més que benvinguda. Per aquesta raó es recomana portar sempre dins del cotxe el que es coneix com a ‘full de rescat’. N’has sentit a parlar?

Què és i per a què serveix?

Estem d’acord que els vehicles incorporen cada vegada equipament de seguretat més gran, convertint-se en autèntiques obres de tecnologia. No obstant això, moltes vegades, aquesta complexitat tecnològica pot fer que els equips de rescat trobin dificultats per alliberar l’accidentat que queda atrapat al cotxe.

El full de rescat és un document en format A4 que reuneix tota la informació tècnica de cada model de vehicle: travessers, reforços, generadors de gas, tensors de cinturons o la ubicació de la bateria són algunes de les dades que reflecteix, per tal que els bombers identifiquin ràpidament la zona de tall més adequada per atendre els afectats el més ràpid possible.

On i com es col·loca?

El protocol estableix que el full de rescat s’ha de col·locar imprès amb color al para-sol del seient del conductor. A més, perquè els equips de bombers sàpiguen que el vehicle la porta a bord, cal col·locar un adhesiu identificatiu a la part inferior dreta de vidre del davant del cotxe. Aquest senzill gest pot reduir en un 63% les possibles complicacions a l’hora d’alliberar els accidentats.

On s’aconsegueix?

Són molts els clubs automobilístics que, com el RACC, els que estan impulsant aquesta pràctica, de manera que a través de les seves pàgines web és possible obtenir el full de rescat. Només cal buscar el fabricant i el model del cotxe i descarregar-se’l online.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *