1. Home
  2. Actualitat
  3. Google patenta un capó enganxós que protegeix els vianants
Google patenta un capó enganxós que protegeix els vianants

Google patenta un capó enganxós que protegeix els vianants

0
0
El capó patentat per Google
El capó patentat per Google

Google ha patentat un capó enganxós que protegeix els vianants en cas d’atropellament. Aquest curiós sistema consisteix en un revestiment adhesiu que s’activa en cas d’impacte i que atrapa al vianant i evita que impacti contra l’asfalt.

Segons explica Autopista la innovació està pensada per als cotxes autònoms però també es podria aplicar en qualsevol altre vehicle.

La BBC detalla que el Google Car ha protagonitzat més de 340 accidents des de la seva posada en marxa el 2009 i tot i que cap vianant hi ha estat involucrat, si que hi ha una alta probabilitat que passi en un futur. Per això el gegant tecnològic vol cobrir-se les espatlles amb mesures de prevenció de lesions en cas d’accident.

Com un atrapador de mosques

La patent va ser aprovada el 17 de maig i funciona com un atrapador de mosques. “Idealment, el recobriment adhesiu a la part davantera del vehicle podrà activar-se amb el contacte i serà capaç de adherir-se al vianant de forma gairebé instantània”, va explicar una portaveu de Google a la BBC.

Segons la companyia, “la tecnologia existent fa molt poc per mitigar els impactes secundaris”, que de vegades poden ocasionar “greus lesions o fins i tot la mort”. És a dir aquells impactes posteriors a un atropellament.

D’acord amb Bryant Walker Smith, professor de dret de Stanford School i expert en vehicles autònoms, en declaracions a San Jose Mercury News recollides per RT “la idea que els cotxes han de ser segurs i no només per a les persones que estan dins és la següent generació de la seguretat del món del motor “.

L’exemple d’altres empreses

Per treballar en aquest projecte Google es va fixar en empreses com Jaguar o Volvo que ja compten amb tecnologies per reduir aquest tipus de cops. Per exemple els Jaguar tenen un capó desplegable que s’eleva en cas d’impacte mitigant el cop. Volvo està estudiant l’ús d’airbags de seguretat
exteriors.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *