1. Home
  2. Actualitat
  3. Honda presenta el seu nou vehicle de pila de combustible d’hidrògen
Honda presenta el seu nou vehicle de pila de combustible d’hidrògen

Honda presenta el seu nou vehicle de pila de combustible d’hidrògen

0
0

Honda ha presentat al Saló de l’Automòbil de Tòquio  el seu nou vehicle de pila de combustible d’hidrogen. El Clarity Fuel Cell és el primer model amb carrosseria sedan de producció del món propulsat per un sistema de pila de combustible que allotja tot el bloc de la pila de combustible i l’eix motriu en l’espai que normalment ocuparia el motor i la transmissió, sota el capó.

El nou vehicle d'Honda de pila de combustible (Foto: Honda)
El nou vehicle d’Honda de pila de combustible (Foto: Honda)

Segons ha anunciat la companyia, el Clarity Fuel Cell estarà disponible al mercat japonès a principis de 2016 i al llarg d’aquest mateix any es donarà a conèixer més informació sobre el llançament d’aquest vehicle a Europa.

Disposició dels elements pionera

La disposició dels elements en l’Clarity Fuel Cell està inspirada en el principi d’Honda de donar prioritat a les persones davant de la màquina. En minimitzar l’espai utilitzat pel conjunt propulsor, Honda ha estat capaç d’aconseguir un espai interior en què hi caben còmodament a cinc adults, com es podria esperar en el cas d’un model de quatre portes propulsat per un motor convencional. La mida de la pila de combustible i de la unitat de generació d’energia s’ha reduït a una grandària comparable al d’un motor de sis cilindres.

Dipòsit d’alta pressió d’hidrògen

El Clarity Fuel Cell està equipat amb un dipòsit d’alta pressió capaç de albergar hidrògen a 70 MPa, el que augmenta la capacitat d’hidrogen que pot emmagatzemar i perllonga així l’autonomia del vehicle, que és de més de 700 kms1. A més, el reabastiment del dipòsit a alta pressió és d’aproximadament tres minuts a 70 MPa i 20 ºC.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *