Hyundai Prophecy: Espectacular per fora, revolucionari per dins

Hyundai desvetlla en aquest vídeo més detalls del Prophecy, un concept car que uneix la tradició dels vehicles dels anys 20 i 30 amb un disseny suau i progressiu tipus coupé. Amb aquest prototip, la marca coreana avança més detalls de la seva identitat de disseny Sensuous Sportiness.

 

A l’exterior, el Prophecy presenta una estètica clàssica basada en corbes pronunciades i línies suaus, a el mateix temps que manté el patró de llums pixelades presentades en el concept 45, que va debutar al IAA de Los Angeles en 2019. El seu aspecte és eminentment esportiu gràcies a la seva forma dinàmica, als seus llandes en forma d’hèlix i al seu pronunciat aleró posterior. I tot això embolicat en l’elegància d’una carrosseria amb línies sensuals i decorada completament en negre.

Per dins, el Prophecy transmet aquesta mateixa imatge d’elegància i sofisticació, amb colors foscos i neutres, materials naturals i elements que inspiren emocions i dinamisme. El que més crida l’atenció només obrir la porta és que el volant ha estat substituït per dos joysticks, situats a esquerra i dreta del conductor: un a la consola central i l’altre al panell de la porta. Aquesta ubicació allibera espai a l’habitacle i el quadre de comandament, el que permet situar el seient en una posició més còmoda. Aquests joysticks no només controlen la direcció, sinó que permeten gestionar el 90% de les funcions de el vehicle, incloent el sistema multimèdia. Aquesta configuració es coneix com Intuitive Human Interface (interfície humana intuïtiva) i té com a objectiu augmentar la seguretat i incrementar la llibertat visual.

El seient del conductor, a més d’ocupar una posició més ergonòmica gràcies a l’alliberament d’espai, inclou la tecnologia Smart Posture Care System (SPCS), que permet als conductors optimitzar la posició de l’assentament en funció de les seves característiques físiques individuals. A més de fer-ho de manera manual, l’usuari pot sol·licitar que el propi cotxe li suggereixi la posició òptima gràcies a una manera intel·ligent que analitza paràmetres com l’alçada, el pes o l’alçada de l’assentament. Amb aquestes dades, el vehicle s’ajusta automàticament i també modifica la posició dels joysticks, el mirall i el Head-Up Display.

En el futur, els cotxes no només seran un element de mobilitat, sinó també un gran espai per a l’oci. I el Prophecy avança com entén Hyundai aquest concepte. Dins d’aquesta visió crida l’atenció un sistema de infoentreteniment integrat en una gran pantalla que s’estén per tot el frontal de l’interior de vehicle. Quan el cotxe no està circulant, es pot activar el “mode relax”, que reclina els seients i gira cap amunt el quadre de comandament perquè els usuaris puguin gaudir del contingut que es mostra a la pantalla. A més, a l’estar mancat de volant, no hi ha cap obstacle visual entre els ocupants i la pantalla horitzontal.

Per a la propulsió, Hyundai ha optat per un sistema elèctric que a més purifica l’aire de l’exterior gràcies a un dispositiu de filtració d’aire amb sensor de pols fina. A més, les finestretes són fixes, ja que l’aire de l’interior de l’habitacle sempre és fresc. Quan no es necessita aire fresc a l’interior de vehicle, l’aire filtrat és bombejat de nou a l’exterior a través de dues sortides a la part inferior de les portes laterals.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Una millora integral, Kia Niro PHEV

Una millora integral, Kia Niro PHEV

La versió híbrida endollable del Kia Niro adopta múltiples millores, centrades

Posterior
Talls de circulació previstos

Talls de circulació previstos

El dissabte 6 de juny, de 8 a 12 h El dissabte 6 de juny, de 8 a 12 h, es

També et pot interessar
Total
0
Share