1. Home
  2. Actualitat
  3. Iaeden-Salvem l’Empordà exigeig que s’aturi el pla de carreteres de la Diputació
Iaeden-Salvem l’Empordà exigeig que s’aturi el pla de carreteres de la Diputació

Iaeden-Salvem l’Empordà exigeig que s’aturi el pla de carreteres de la Diputació

0
0
Foto: Iaeden
Foto: Iaeden

Iaeden – Salvem l’Empordà denuncia que el pla de carreteres de la Diputació és il·legal i exigeix que s’aturi. L’entitat ecologista denuncia que la Generalitat està permetent el desenvolupament del programa malgrat que «no es compleixen les lleis d’avaluació ambiental».

La portaveu de La Iaeden, Barbara Schmidt, denuncia a l’ACN que «hi ha un informe del 2010 on diu que no està aprovat, per tant, ho estan fent sense cobertura legal i amb el vistiplau de la Generalitat».

 

Normativa europea i estatal

Des de Iaeden recorden que les normatives vigents, tant a Europea, com a l’Estat obliguen que aquest pla es sotmeti al tràmit preceptiu d’avaluació de plans i programes. En aquest sentit, la plataforma considera que les avaluacions ambientals que es fan en algunes carreteres durant el seu projecte per part de la Diputació, no permeten orientar decisions de caràcter estratègic.

Per tot plegat des de la Iaeden demanen que s’aturin tots els projectes fins que la Diputació de Girona no hagi fet una valoració que permeti aprovar el pla.

Exemples concrets

Iaeden ha posat tres exemples de vies que estan sota aquesta problemàtica i que porten denunciant des del 2011; La GIV-6102 a Palau-Saverdera, la GIV-6103 a Castelló d’Empúries i el projecte que ja s’ha començat a executar entre Empuriabrava i els Aiguamolls de l’Empordà.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *