ID. AERO: El sisè membre de la família ID

Un model dinàmic, potent i amb una òptima aerodinàmica: amb l’estrena mundial del prototip ID. AERO a la Xina, Volkswagen presenta en primícia la primera berlina mundial totalment elèctrica de la marca. El futur model s’oferirà en el segment de berlines per a la classe mitjana-alta. Gràcies al seu progressiu, elegant i aerodinàmic disseny, el model ofereix una generosa quantitat d’espai a l’interior. Es preveu que la versió de sèrie per a la Xina surti al mercat durant el segon semestre de 2023. Per a aquest any, Volkswagen també planeja posar en marxa la producció d’un model de sèrie europeu en la planta de Emden.

“Amb el model ID. AERO1 estem oferint un avanç de com serà el pròxim membre de la família ID. Un cotxe amb un disseny emocional i al mateix temps altament aerodinàmic, que ofereix una autonomia de més de 600 quilòmetres, un espai excepcional i un interior d’alta qualitat”, assenyala Ralf Brandstätter, conseller delegat de la marca Volkswagen Turismes. “Com a part de la nostra estratègia ACCELERATE, estem impulsant amb gran rapidesa l’electrificació de la nostra gamma de models. Després de l’ID. 4, aquest model serà el nostre pròxim cotxe global per a les regions d’Europa, la Xina i els Estats Units”.

El prototip compta amb una longitud d’aproximadament cinc metres i un disseny aerodinàmic. El seu sostre d’estil coupé, amb una elegant inclinació, ajuda a aconseguir un coeficient d’arrossegament de 0,23. La plataforma modular de propulsió elèctrica (MEB) de Volkswagen també permet incloure volades curtes, una llarga distància entre eixos i un interior excepcionalment espaiós. L’ID. AERO disposa d’una potent bateria d’ions de liti amb una capacitat energètica de 77 kWh. En combinar un accionament eficient i unes excel·lents propietats aerodinàmiques, l’ID. AERO aconsegueix una autonomia de fins a 620 quilòmetres (WLTP)5.

Mitjançant el prototip de l’ID. AERO pròxim a la producció, Volkswagen està accelerant la seva ofensiva elèctrica a la Xina en el marc de la seva estratègia ACELERATE. Després dels models ANEU.32, ANEU.4 i ANEU.63, la versió de sèrie de l’ID. AERO ja serà la quarta sèrie de models totalment elèctrics a la Xina, el llançament dels quals al mercat està previst per al segon semestre de 2023. Hi haurà dues variants, una per a cada empresa conjunta de Volkswagen. Mitjançant l’aplicació de la seva estratègia regional, Volkswagen aspira a convertir-se en el principal proveïdor de vehicles sostenibles a la Xina. Per a l’any 2030, es preveu que almenys un de cada dos vehicles venuts en aquest país sigui elèctric. Volkswagen està impulsant la seva ofensiva elèctrica a tot el món seguint el seu full de ruta «Way to Zero». En el futur, la versió de sèrie de l’ID. AERO, el nou model d’alta gamma de la família ID., s’oferirà a tot el món, incloent-hi la Xina, i per descomptat, Europa i Amèrica del Nord.

Disseny elegant caracteritzat per l’aerodinàmica, l’envolupant franja lluminosa i l’acabat metal·litzat. El disseny de l’ID. AERO trasllada per primera vegada el llenguatge de disseny de la família ID. a una berlina del segment per a la classe mitjana-alta. La part davantera i el sostre dissenyats aerodinàmicament canalitzen de manera òptima el flux d’aire, mentre que la part posterior, lleugerament retreta i amb una vora esmolada, el suavitza. Les esportives llandes bicolor de 22 polzades presenten un disseny en forma de turbina i estan integrades en els passos de roda. Els clàssics tiradors de les portes s’han substituït per superfícies tàctils il·luminades que redueixen encara més l’arrossegament aerodinàmic. En la part superior de la silueta, la distintiva línia de caràcter i el sostre inclinat en la part posterior, així com uns musculosos espatlles, donen forma al disseny del vehicle. El disseny d’aquestes línies fa que la berlina elèctrica sigui visualment més plana aportant un major dinamisme.

L’ID. AERO té un acabat del color «Blau Polar Light Blue Metal·litzat», un to clar i metàl·lic els pigments colorants del qual creen centellejos daurats quan la llum incideix sobre ells. El sostre del vehicle contrasta amb la carrosseria de color negre brillant.

La part davantera es caracteritza per la típica estructura de bresca de la família ID. El para-xocs està dividit horitzontalment en dues parts i constitueix un element distintiu del disseny de l’ID. AERO. Així mateix, una altra característica inconfusible de l’ID. AERO és la fina franja lluminosa, situada a banda i banda del logotip il·luminat de VW i per sobre dels innovadors fars MATRIX LED IQ. LIGHT, que s’estén de la part davantera fins al parafang i els laterals del vehicle. La franja lluminosa es prolonga visualment de forma interrompuda cap a la part posterior. La distintiva part posterior compta amb una cridanera franja de llum fosca i grups de llums posteriors LED amb una estructura de bresca d’abella que irradia exclusivitat.

L’ID. AERO demostra que la plataforma MEB totalment elèctrica de Volkswagen compta amb una gran flexibilitat, ja que pot adaptar-se a vehicles de diferents formes i grandàries. Des d’un crossover compacte fins a un SUV, passant per un microbús o una espaiosa berlina, es pot recórrer a la MEB per a la producció de vehicles de tots els segments. Amb l’ID. AERO, la MEB possibilita l’arribada de la família ID. al segment de les berlines per a la classe mitjana-alta. A més, la plataforma MEB aprofita al màxim les possibilitats de la electromobilitat, que permet aconseguir una gran autonomia, el nivell més alt d’interconnexió digital i realitzar actualitzacions Over-the-Air.

Es preveu que la versió de sèrie de l’ID. AERO per a Europa surti de la línia de producció de la planta de Emden en 2023. Gràcies a la producció en sèrie de vehicles elèctrics, Emden es convertirà en una de les primeres plantes d’aquesta mena de Volkswagen a Baixa Saxònia i contribuirà significativament a l’electrificació de la gamma de models, i conseqüentment, a la reducció de les emissions de CO₂ de tota la nova flota de vehicles.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Nou Mitsubishi ASX: Més tecnològic i amb versions híbrides

Nou Mitsubishi ASX: Més tecnològic i amb versions híbrides

Mitsubishi Motors Europe ha confirmat avui l’oferta comercial de la nova

Posterior
Nou Nissan X-Trail

Nou Nissan X-Trail

S’han venut gairebé set milions d’unitats del X-Trail a tot el món,

També et pot interessar
Total
0
Share