1. Home
  2. Actualitat
  3. Inicien la construcció del giratori d’Aiguablava, a Begur
Inicien la construcció del giratori d’Aiguablava, a Begur

Inicien la construcció del giratori d’Aiguablava, a Begur

0
0
Foto: Ajuntament de Begur
Foto: Ajuntament de Begur

La Diputació de Girona i l’Ajuntament de Begur van iniciar ahir les obres de construcció del giratori a la intersecció de la carretera de Begur a Palafrugell, per Esclanyà, amb la carretera de Fornells i Aiguablava, que es complementarà amb un nou vial que connectarà la futura rotonda amb la urbanització Residencial Begur i el supermercat Jodofi.

L’alcalde, Joan Loureiro, ha manifestat la seva satisfacció per les obres, ja que es dóna solució a dos punts negres viaris del municipi: la intersecció de les dues carreteres i el doble accés a la urbanització i el supermercat. “Millorem de forma important la seguretat viària”, ha afirmat l’alcalde, que va fer una reclamació al president de la Diputació, Pere Vila, el setembre del 2015 arran de diversos accidents de trànsit greus. El projecte, que executa l’empresa Rubau Tarrés, està previst enllestir-lo en un termini de 12 setmanes.

La Diputació ha encarregat i pagat el projecte i Begur ha adquirit els terrenys

La Diputació, com a propietària de les dues carreteres de la intersecció, ha encarregat el projecte, l’ha tramitat i executa les obres. L’Ajuntament de Begur ha assumit l’adquisició dels terrenys privats per poder executar les obres; la instal·lació dels serveis públics, inclosa la jardineria, i les obres complementàries del nou vial i de la remodelació de la intersecció. Un cop enllestit el projecte, el nou vial passarà a ser municipal.

Inicialment, segons el conveni de col·laboració entre les dues institucions aprovat pel ple municipal el novembre del 2015 i signat el gener del 2016, es preveia la conversió de la intersecció en un giratori. Però, ambdues institucions van acordar, poc després, a la primavera, un nou conveni pel qual es feia el nou vial de connexió entre la rotonda i la cruïlla dels carrers de Manuel de Pedrolo i de Jacint Verdaguer, dins de la urbanització Residencial Begur. I, des d’aquests carrers, ja es podrà accedir al supermercat. Amb el nou vial, que també s’ha ajustat més a la carretera, s’eliminarà l’entrada a la urbanització i el supermercat venint de Palafrugell, com també la seva sortida en direcció a Begur, que representen un perill, especialment durant la temporada estival. A més, les dues institucions remodelaran el doble accés existent actualment fins a englobar-los en un d’únic. Les diverses actuacions -rotonda, vial i millora intersecció- es faran, segons el conveni, “de forma coordinada i conjunta”.

En el conveni, la Diputació ja exposa que considera “adequada” la construcció de la rotonda a l’actual cruïlla. “Amb aquesta actuació es millora de forma important la seguretat viària de tota la carretera”, es diu a l’escrit. I més en saber l’alta intensitat de trànsit per aquests vials. La intensitat mitjana diària (IMD) de la carretera de Begur a Palafrugell (GI-P-6531) és de 3.148 vehicles al dia, amb un 2,61% de pesants, mentre a la d’Aiguablava (GI-P-6532) és de 1.627, amb un 3,21% de trànsit pesat. Aquest alt trànsit, segons la pròpia Diputació, ha fet que el vial “esdevingui un punt on s’hi produeixen incidents i algun accident”. Cal recordar que l’ens supramunicipal ja va preveure el giratori en el projecte de remodelació de les cruïlles de l’esmentat vial de l’any 2007.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *