1. Home
  2. Actualitat
  3. Inversió de 80 milions en un centre sobre el cotxe elèctric a Catalunya
Inversió de 80 milions en un centre sobre el cotxe elèctric a Catalunya

Inversió de 80 milions en un centre sobre el cotxe elèctric a Catalunya

0
0
Prototip de Thunder Power
Prototip de Thunder Power

Thunder Power ha anunciat que invertirà 80 milions d’euros per obrir un centre d’investigació sobre el cotxe elèctric a Catalunya la qual cosa suposarà la creació de 200 llocs de treball.

El departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat ha donat a conèixer aquesta inversió coincidint amb la missió comercial i institucional que el conseller Jordi Baiget ha portat a terme a la Xina, acompanyant a 40 empreses catalanes.

Operatiu el 2018

En un comunicat recollit per EFE, el Govern Català ha assegurat que el centre de recerca, que seria responsable del desenvolupament de tota la marca a nivell internacional, podria estar operatiu el 2018.
Thunder Power té previst començar a fabricar a la Xina el seu primer model de vehicle elèctric a finals del 2018. En una segona fase, el grup xinès es planteja situar també a Catalunya una planta de producció i distribució per a Europa en la qual treballarien més d’un miler de treballadors.
Enginyeria, sistemes de transmissió i tecnologies avançades

El centre d’investigació s’enfocarà en àmbits de l’enginyeria com la dinàmica, els sistemes de transmissió, el xassís o la gestió de bateries, així com en tecnologies avançades, com la conducció autònoma i la connectada.

El procés d’inversió de la multinacional xinesa a Catalunya compta amb el suport de la Generalitat a través de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de l’agència ACCIÓ.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *