1. Home
  2. Actualitat
  3. Iveco ja produeix més busos ‘nets’ que dièsel
Iveco ja produeix més busos ‘nets’ que dièsel

Iveco ja produeix més busos ‘nets’ que dièsel

0
0
Foto: Iveco
Foto: Iveco

Iveco ja produeix més autobusos propulsats per energies netes que per dièsel en el que la companyia considera que és una transició energètica evident.

La gamma de planta baixa d’Iveco Bus a Europa està integrada pels models Urbanway de 10, 12 i 18 metres, Crealis de 12 i 18m i xassís de 12 i 18 metres. Per primera vegada, els vehicles d’aquest segment propulsats per energies alternatives al dièsel, com el gas natural i la tecnologia híbrida elèctrica, han predominat en la producció d’Iveco Bus ( un 51%) el que significa que els mateixos models en versió Euro 6 han suposat el 49% restant.

Segons càlculs de l’empresa, els autobusos de gas natural comprimit (GNC) i els híbrids elèctrics produïts en 2015 van evitar l’emissió a l’atmosfera de 10 tones de partícules contaminants, 100 d’òxid de nitrogen (NOx) i 10.000 tones més de diòxid de carboni (CO2).

Prop de 2.500 autobusos amb aquest tipus de motoritzacions circulen a França, el que suposa el 95% de la flota de GNC del país, als quals se sumen altres 3.000 vehicles en algunes de les flotes més importants d’Itàlia, l’Estat Espanyol, Països Baixos i Grècia, suposant més de 5.000 vehicles en circulació. Fora d’Europa, operen 302 vehicles a Baku, capital de l’Azerbaidjan, mentre que a la Xina 1.400 autobusos amb motors Iveco GNC circulen amb marques locals a Pequín i Xangai.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *