IX Rallye Platja d’Aro Històric

L’equip format per la família Suñé, Pitu i Josep, varen ser els guanyadors del IX Rallye Platja d’Aro Històric que es va dur a terme el passat dissabte dia 19 de novembre com a última prova de la Copa Gironina de Regularitat.
Amb més de 90 vehicles participants i a l’avinguda de s’Agaró, just el carrer principal de Platja d’Aro, a les 12 del migdia es donava el tret de sortida de la prova en un dia radiant i amb molt de públic durant tota la jornada.
L’organització va preparar un recorregut de 350 km i dues seccions, la segona totalment nocturna, sempre amb sortida i arribada al centre de la població i format per 12 zones de regularitat amb trams mítics com Sant Feliu-Tossa, Els ÀngelsSanta Pellaia.
Durant tot el dia els aficionats varen poder gaudir també del Primer Open RC Drift Platja d’Aro, i exposició de vehicles de competició i de concessionaris.
La prova es presentava del més emocionant, ja que hi participaven els millors equips de regularitat tant de motos com de cotxes.

Pel que fa a les motos, també puntuava per a la Challenge BMW, tot estava per decidir amb els set equips inscrits. La parella Manel Malo-Jordi Martí sortien com a favorits seguits de Ferran Sagristan i Xiqui Mas. Finalment la victòria del IX Rallye Platja d’Aro Històric va ser per l’equip format per Ferran Sagristan i Pep Pàmies amb una BMW R100GS, i la victòria final de la Copa Gironina de motos va anar a parar per als germans Sastre, Javier i Octavi, amb una BMW GS.

En l’apartat de cotxes, els líders del Campionat Juan Pedro Garcia-Sergi Giralt  ja sortíen matemàticament com a campions després d’haver realitzat una excel·lent temporada amb el seu Lancia Autobianchi Abarth, però hi havia molta expectativa entre els segons i tercers classificats provisionals, l’equip Cristina Gómez-Miquel Silva, que a última hora havien de canviar de vehicle al no poder disposar del seu habitual Opel Corsa 1.2 per un Fiat Uno Turbo, i Pitu Suñé-Josep Suñé amb el seu habitual VW Golf GTI MK-I. Victòria final per a l’equip del Motor Club del Bages format per Pitu Suñé- Josep Suñé seguit d’un equip, que ha fet una temporada de menys a més, del Centelles Motor Racing Team format per Pere Martin i Albert Feixas amb un Opel Kadett GSI, i també meritòria tercera posició per l’equip de Sant Hilari Xavier Comas-Albert Permañé amb Citroën Visa GTI.
Gran prova la que va fer l’equip de Rubí format per Santiago Salto-Maria Herrero amb el seu Seat 124 que també varen estar al capdavant de la classificació durant tota la competició.
La Categoria Iniciació va ser per a Valentín de Tena-Alan de Tena que varen dominar des del principi fins al final amb el seu Renault 5 Gt/Turbo i que finalment  s’han proclamat campions.
La prova va acabar a l’avinguda de s’Agaró amb l’entrega de plaques de Finishers per a tots els equips i a la Sala d’Actes de l‘Ajuntament de Platja d’Aro amb el lliurament de premis de la prova i de la Copa Gironina de Regularitat amb la presència del Regidor d’Esports, el sr. Pedro Torres.