Jorge Martín, del cel a l’infern en una volta i Bagnaia més líder

Al madrileny li ha caigut el pneumàtic i ha perdut quatre posicions en pocs revolts

Sortida imponent de Jorge Martín que no s’ha deixat avançar per Brad Binder en la frenada. El madrileny ha arriscat molt amb el pneumàtic tou al darrere. ‘Pecco’ Bagnaia és tercer. Marc Márquez cinquè a la segona volta a roda de Fabio DiGiannantonio. Martín i Binder s’escapen. No és el guió idoni pel pilot espanyol, ja que al final de la cursa tindrà un gran desavantatge de gomes. Al tercer gir, DiGiannantonio ha superat a Bagnaia i Márquez ja és setè. Uns revolts més tard, ha superat a Miller.

Al final de la tercera volta, Martín ha pogut treure un segon a Binder. Mentrestant, Márquez supera a Johann Zarco amb un moviment formidable, traçant al revés que el francès. El català i el de Ducati han començat un duel molt bonic, intercanviant la cinquena i la sisena plaça constantment. Se’ls hi escapa ‘Pecco’. Aleix Espargaró ataca al Tro de Cervera.

S’estabilitzen les posicions. Martín ha reduït el seu ritme per gestionar els pneumàtics, però continua sent més ràpid que els seus perseguidors. Márquez conserva la plaça amb Espargaró, que ha perdut terreny. A 17 voltes pel final, el cerverí ha perdut de vista a Zarco, mentre que aquest aguanta el pols amb Bagnaia. Tots dos s’apropen a DiGiannantonio.

A 16 voltes pel final, Aleix Espargaró s’ha situat per davant de Marc Márquez, i al final del gir ha fet el mateix Jack Miller. La goma tova al darrere potser està caient, i compte que és la mateixa que Martín. Quan queden 12 voltes, DiGiannantonio ha atrapat a Binder i s’ha escapat de Bagnaia. Zarco està enganxat al pilot italià de la Ducati oficial.

A 9 girs pel final, ‘Diggia’ ha frenat molt tard en el primer revolt i ha superat a Binder. Avançament formidable de l’italià que es torna a reivindicar mentre busca plaça a MotoGP. En una volta ha retallat 5 dècimes a Martín; distància de 2,7 segons a 7 voltes pel final.

A 6 girs per acabar, Johann Zarco sobrepassa a Bagnaia i es col·loca quart. Feina d’equip del francès, que ajuda a Martín en la seva missió de recuperar el terreny perdut en la classificació general. Si tot acabés així, la distància es reduiria a 4 punts! Binder es col·loca per davant de DiGiannantonio. A 3 voltes pel final, Zarco també se situa per davant de DiGiannantonio, mentre el grup retalla molt ràpidament a Martín. El pneumàtic ha caigut completament. Dues voltes, a 1,2 segons de Martín.

Última volta, ja l’han atrapat. Final d’infart. Zarco segon. El francès supera a Martín, i Bagnaia aprofita el moviment per fer el mateix. DiGiannantonio també avança al madrileny. A la recta de meta, Binder sobrepassa a Martín. Desastre en l’última volta per Jorge Martín, que ha passat de ser a 4 punts del lideratge a 27 en la classificació general després de finalitzar cinquè. Del cel a l’infern.

Johann Zarco guanya la seva primera cursa a la categoria reina abans d’abandonar Ducati. El podi l’han completat Bagnaia i Fabio DiGiannantonio, que està demanant a crits una oportunitat a la categoria. Classe magistral, un cop més, de com gestionar una cursa per part de ‘Pecco’.

Text: Roger Amores / Foto: Jorge Martín

Total
0
Shares
Anterior
Bagnaia torna a passar per la Q1, KTM domina i Viñales continua en un gran estat de forma

Bagnaia torna a passar per la Q1, KTM domina i Viñales continua en un gran estat de forma

L'italià repeteix el guió d'Indonèsia amb un mal resultat el divendres

Posterior
Öncü arrisca i triomfa sota la pluja australiana

Öncü arrisca i triomfa sota la pluja australiana

El turc s'endú la victòria en una cursa amb unes condicions molt complicades

També et pot interessar
Total
0
Share