1. Home
  2. Actualitat
  3. Kia presenta una tecnologia perquè cada persona escolti música diferent dins del cotxe
Kia presenta una tecnologia perquè cada persona escolti música diferent dins del cotxe

Kia presenta una tecnologia perquè cada persona escolti música diferent dins del cotxe

0
0
Foto: Kia
Foto: Kia

Kia Motors Corporation ha mostrat per primera vegada la seva futura tecnologia ‘Separated Sound Zone SSZ’ que permet a cada passatger del vehicle tenir la seva recepció d’àudio personal: la música, les trucades de telèfon i les alertes del vehicle, d’acord amb les seves preferències i sense necessitat d’auriculars. Això fa possible mantenir lliurement una conversa amb els altres passatgers de l’automòbil.

La tecnologia SSZ crea i controla camps acústics al cotxe, de manera que el conductor i cada passatger poden sentir sons aïlladament. Els nombrosos altaveus instal·lats al cotxe estan dotats amb una tecnologia que, mitjançant principis científics, redueix o incrementa els nivells de les ones de so. Això evita que, a cada seient, es puguin sentir sons superposats; és el mateix efecte que els actuals sistemes de cancel·lació de so, però sense necessitat d’auriculars.

Gustos musicals diferents

Els gustos musicals de cada persona poden ser diferents, de manera que alguns passatgers poden decidir utilitzar uns auriculars durant el viatge per aïllar la seva recepció d’àudio. Però això crea una barrera innecessària que impedeix interactuar amb altres passatgers. Quan es viatgi en un vehicle equipat amb la futura tecnologia SSZ, cada passatger podrà connectar el telèfon intel·ligent per Bluetooth i escoltar la seva pròpia música, sense ser interferit ni interferir amb la reproducció d’altres passatgers.

Amb el SSZ, fins es podran aïllar les trucades de telèfon individualment per als passatgers, la qual cosa assegura la privacitat quan es produeixin converses importants durant el viatge.

Eliminar sons innecessaris

A més, aquesta tecnologia pot eliminar sons innecessaris per als passatgers però si necessaris pel conductor, com els missatges del navegador o diverses alertes del vehicle. Això li permet centrar-se en la conducció alhora que el sistema SSZ aïlla aquests sons, el que crea una zona més silenciosa per als passatgers. És una funció particularment interessant per als que condueixen amb nens adormits al cotxe.

La tecnologia SSZ s’ha estat desenvolupat des de 2014 i s’espera que estigui a punt per a la seva implementació en vehicles de producció dins d’un o dos anys.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *