KTM perd un dels seus pilots del Dakar per una greu lesió

Matthias Walkner ha patit diverses fractures en la tíbia, peroné i turmell
Imatges de la lesió de Matthias Walkner. ES.MOTORSPORT

Matthias Walkner, pilot de moto que anava a participar al Dakar 2024 amb KTM, va patir múltiples fractures obertes a la tíbia, peroné i turmell de la cama esquerra entrenant pel Dakar a Califòrnia el passat dimarts 5 de desembre. L’austríac, amb la pols dels companys que tenia davant seu, no ha vist una caiguda de cinc metres i ha anat a parar a una esplanada. Ha sigut operat d’urgències, haurà de tornar a passar per la sala d’operacions en diverses ocasions i, evidentment, es perdrà el Dakar 2024, que comença el 5 de gener a l’Aràbia Saudita.

Walkner ha explicat els fets i què li presenta el futur després d’aquesta greu lesió en una publicació d’Instagram:

“No és la notícia que volia compartir amb vosaltres avui. Estic destrossat. Estem a Califòrnia per als entrenaments finals abans del Ral·li Dakar. Vam sortir a un ritme moderat per fer una inspecció de la nostra ruta d’entrenament i la visibilitat era dolenta per la pols dels pilots del davant i la llum plana. No vaig veure una caiguda de 5 metres, un marge, i vaig aterrar en una esplanada, en realitat, en una petita pujada.

El primer diagnòstic dels metges de l’hospital de Califòrnia va ser bastant dolent. Múltiples fractures (obertes) de la meva tíbia, peroné i turmell. El pitjor diagnòstic és una fractura comminuta molt complexa del meu turmell superior esquerre. No estic segur de si els lligaments encreuats del genoll també estan malmesos. La primera cirurgia va anar bé i espero poder ser transportat a Àustria molt aviat. Allà em sotmetré a més cirurgies i a una rehabilitació molt llarga.

Gràcies a l’equip de KTM Racing, als meus companys d’equip i a l’equip de rescat, així com a l’APC de Red Bull per ajudar-me amb el seu equip d’experts. Gràcies a tots pels seus missatges i les seves paraules encoratjadores. El somni d’un altre Ral·li Dakar s’ha trencat i ens espera un moment molt difícil.”

Publicació d’Instagram de Matthias Walkner. MATTHIAS WALKNER

És el segon pilot de KTM que pateix una lesió d’aquest estil abans del Dakar, Kevin Benavides, guanyador de l’edició anterior, també va tenir un accident, però es preveu que ell sí que arribi a la gran cita de l’Aràbia Saudita en poc menys d’un mes.

Text: Roger Amores / Foto: es.motorsport.com

Total
0
Shares
Anterior
Isidre Esteve: “Ens veig competint dins del segon grup de cotxes”

Isidre Esteve: “Ens veig competint dins del segon grup de cotxes”

El de la Seu d'Urgell espera finalitzar dins dels vint primers

Posterior
La FIA no assegura el GP a Madrid ni descarta la coexistència amb Catalunya

La FIA no assegura el GP a Madrid ni descarta la coexistència amb Catalunya

La F1 podria tenir dues cites a Espanya

També et pot interessar
Total
0
Share