1. Home
  2. Actualitat
  3. La C-31, trampa mortal per ducs i òlibes
La C-31, trampa mortal per ducs i òlibes

La C-31, trampa mortal per ducs i òlibes

0
0
Un ocell mort a la C-31 (Foto: TV Costa Brava)
Un ocell mort a la C-31 (Foto: TV Costa Brava)

L’Autovia C-31 a la Costa Brava Centre és una trampa mortal pels ducs i les òlibes. Segons ha denunciat el grup ecologista Natura Sterna a TV Costa Brava l’autovia baixempordanesa és la causa de la mort de 5 ducs i 4 òlibes en els darrers dos anys.

El grup ecologista ha detectat mortalitat en altres espècies d’aus però li preocupa especialment aquestes espècies perquè es troben en perill d’extinció a la Vall d’Aro.

Un estudi que detecta punts negres i estableix pautes per mitigar la mortalitat

Natura Sterna denuncia 2 punts negres a la carretera i demanen a les autoritats que actuïn. Per això han elaborat un estudi amb el departament de Biologia de la Universitat de Girona que detecta aquestes zones mortals per les au i estableix mesures per mitigar la mortalitat. Un treball que ja està en mans dels responsables de carreteres de la Generalitat. Els dos punts negres són entre Santa Cristina i Sant Feliu i a Calonge a l’alçada del radar.

El Massís de l’Ardenya i la Vall d’Aro són espais d’aparellament de ducs. Des de Tossa i fins a Calonge, el grup ecologista té 15 parelles detectades.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *