1. Home
  2. Actualitat
  3. La conducció autònoma per a Volvo Cars.
La conducció autònoma per a Volvo Cars.

La conducció autònoma per a Volvo Cars.

0
0

Permetre que el cotxe actuï de forma automàtica és crucial per assolir la visió que els cotxes del futur no tinguin accidents. Els actuals sistemes de frenada automàtica, el sistema d’advertència de canvi de carril així com el control de creuer adaptatiu, són exemples dels primers passos cap a la conducció autònoma. Ara Volvo Cars es dirigeix cap a tecnologies amb major grau de conducció autònoma en situacions de trànsit normal.

 Volvo cars

Les primeres funcions autònomes s’introduiran en el nou Volvo XC90 al final de 2014: el Control de Creuer Adaptatiu amb Assistència a la Direcció seguirà de forma automàtica al vehicle que ens precedeix en embussos. Altres funcions que inclou són la detecció del voral i les balles de protecció de la carretera amb assistència en la direcció, que detecta si el cotxe surt de la carretera i, en aquest cas, de forma autònoma, aplica un parell de direcció per situar-lo en la direcció correcte

 El següent pas és el desenvolupament d’una tecnologia que faci que el cotxe segueixi al vehicle que el precedeix a velocitats més altes, cosa que permetrà que el conductor deixi lliure el volant mentre supervisa la conducció.  Això, al seu torn, obre la via a la introducció dels cotxes altament autònoms que tenen la responsabilitat sobre el vehicle, manejant totes les funcions de la conducció, moderat pel conductor.

 Aquesta sofisticada tecnologia serà provada i avaluada pels usuaris en el projecte Volvo Cars “Drive Me” a la ciutat sueca de Göteborg. Al 2017, 100 clients s’uniran al projecte mentre proven 100 cotxes Volvo conduïts de forma autònoma en carreteres públiques seleccionades al voltant de la ciutat

 La conducció autònoma aportarà beneficis als consumidors i canviarà fonamentalment la visió dels cotxes. Com a conductor del futur es podrà planificar la conducció amb una barreja de conducció autònoma i activa, permetent fer un ús més eficient dels desplaçaments diaris.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *