1. Home
  2. Actualitat
  3. La consulta sobre la C-32 de Blanes reconeguda com a bona pràctica en participació ciutadana
La consulta sobre la C-32 de Blanes reconeguda com a bona pràctica en participació ciutadana

La consulta sobre la C-32 de Blanes reconeguda com a bona pràctica en participació ciutadana

0
0
Votació durant la consulta (Foto: Ajuntament de Blanes)
Votació durant la consulta (Foto: Ajuntament de Blanes)

La Consulta sobre el perllongament de la C-32 ha estat mencionada com a bona pràctica en matèria de participació ciutadana per part del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya. 

L’any passat, l’Ajuntament de Blanes va dur a terme un procés participatiu sobre el projecte de prolongació de l’autopista C-32 entre Blanes i Lloret, que va culminar amb una Consulta Popular no vinculant celebrada el 17 d’abril del 2016. Els ciutadans i ciutadanes van poder votar a favor o en contra de l’acció proposada després que prèviament es van realitzar tot un seguit d’activitats de diferent format ‘informació al carrer, xerrades i debats per dinamitzar tot el desenvolupament.

Efectes “importants i evidents”

Des del Banc de Bones Pràctiques es destaca que els objectius generals del procés participatiu van ser conèixer l’opinió dels ciutadans i ciutadanes del municipi en relació al projecte viari, fomentar la participació ciutadana i retornar els resultats del procés a la ciutadania i als agents implicats. Com a fites específiques, es remarca que es van identificar els actors més rellevants al municipi en relació a aquesta actuació establint el seu posicionament, així com recollir i sistematitzar les diferents opinions al municipi sobre aquesta actuació pública.

Respecte l’impacte que va suposar a Blanes l’execució d’aquest procés participatiu, s’especifica que tot i no ser vinculant, no va significar que fos ineficaç, ja que va tenir diversos efectes importants i evidents. D’una banda, la moció en què tots els partits polítics van assumir per unanimitat els resultats del mateix, i de l’altra el dia en què es va donar compte de la Memòria del Procés, el 28 d’abril de l’any passat.

El procés participatiu blanenc comparteix menció amb tres projectes innovadors de la Biblioteca Comarcal.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *