La COVID-19 farà retrocedir cinc anys els ingressos del servei de postvenda


En el que portem d’any l’evolució de les reparacions ha viscut tres moments. Va arrencar 2020 amb un creixement entre gener i febrer del 3% aproximadament, per posteriorment caure a doble dígit pel confinament en els tres mesos següents, de mitjana un 58%.
Només a partir de juny, amb la desescalada, el mercat va aconseguir alentir el seu descens i retrocedir entre el 3 i el 6%. No obstant això, coincidint amb el punt àlgid de la segona onada a l’octubre, la postvenda va tornar a cedir terreny, un 11%.

Entre els factors que han donat la volta a les previsions arran de la crisi sanitària està el descens del quilometratge mitjà, al voltant d’un 15%, que tindrà els seus efectes a mitjà termini donat tots els manteniments mecànics correctius i preventius que es dilataran en el temps davant el menor desgast de les peces i elements del cotxe.

I aquesta “no mobilitat” no és només fruit de les restriccions de mobilitat, sinó també de les conseqüències econòmiques resultants, tant l’auge del teletreball com la perspectiva d’un 20% d’atur que situa Espanya en xifres pròpies de 2011 i quan encara els nivells d’atur no s’havien recuperat plenament.

Aquesta és una amenaça per a la renda familiar, que ja en la passada crisi econòmica va arribar a situar en un 25% les llars “mileuristes”, generant un efecte dòmino que impacta primer en una menor mobilitat i, en segon lloc, en un menor volum d’activitat al taller.

No obstant això, i a diferència de la crisi econòmica anterior, a Espanya hi ha ara un 50% més de vehicles de menys de cinc anys que llavors, el que suposa un bon coixí per la postvenda.

Són 6 milions de cotxes rendibles per al taller, que fan a priori més quilòmetres i als quals el conductor dedica manteniments més exhaustius. D’aquesta manera, l’àrea de postvenda pot ser un bon esperó per a la rendibilitat de concessionari, amb una contribució neta del ‘52%, que és més gran que la de la venda, que estarà més impactada per la caiguda de les matriculacions.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
CONNECTAT AMB EL MÓN

CONNECTAT AMB EL MÓN

El nivell de connectivitat i info entreteniment del CUPRA Formentor és

Posterior
Entra en vigor la nova ordenança que regula l’ús de patinets elèctrics a Girona però la policia no multarà fins al 2021

Entra en vigor la nova ordenança que regula l’ús de patinets elèctrics a Girona però la policia no multarà fins al 2021

La nova ordenança de Girona que regula l’ús dels patinets elèctrics i

També et pot interessar
Total
0
Share