La F1 planeja canviar el format de la cursa esprint

L’objectiu és oferir un millor espectacle en les jornades del dissabte

Després del GP d’Austin, on la cursa esprint va tenir pocs moments emocionants, queda una sensació que s’ha de buscar un canvi en el format. Aquesta prova va arribar al mundial amb l’objectiu de sumar a l’espectacle, però el fet que les posicions marquin la graella de l’endemà i els pocs punts repartits, provoca que els pilots prenguin pocs riscos en la cursa del dissabte. Davant d’aquesta situació, l’organització s’està plantejant alternatives per millorar l’entreteniment.

Segons ha explicat Motorsport.es, els dirigents de la F1 han iniciat converses informals per fer una reorganització del format, amb la possibilitat de portar-la a terme pel 2024. Una de les opcions que estan valorant seria convertir les curses esprint en un campionat independent, i que els seus punts no comptessin per la classificació general, evitant situacions com la d’aquest any, ja que Max Verstappen va guanyar el mundial un dissabte. També, s’ha pensat a buscar un patrocinador per les curses esprint per poder oferir un premi gran que podria ascendir fins al milió d’euros. En aquest cas, seria una motivació extra pels pilots. Per acabar, també es contempla incloure la graella inversa, sigui parcial o total, on els corredors més forts tinguin el repte de remuntar per finalitzar al capdavant.

Christian Horner, cap de l’equip de Red Bull, es va mostrar en sintonia de l’opinió que es necessiten canvis. “Crec que cal afegir una mica més de risc. Si s’inverteix l’ordre dels 10 primers o alguna cosa així, cal afegir suficients punts perquè valgui la pena que els pilots vagin per això”, proposa Horner.

Per l’altra banda, Toto Wolff, el seu homònim a Mercedes, va definir-se com a “més conservador”. “Prefereixo que no hi hagi carreres al sprint al fet que comencin a extremar-se. Encara més amb les carreres de graella invertida, anem cap a categories júnior en les quals l’esport segueix a l’entreteniment, mentre que l’entreteniment hauria de seguir a l’esport”, debatia.

Veurem quina línia segueix la direcció representada per Stefano Domenicali, però és evident que hauran de reunir-se amb els participants del mundial i prendre decisions.

Text: Roger Amores / Foto: Mercedes

Total
0
Shares
Anterior
“Marc Márquez correrà pràcticament gratis a Gresini”

“Marc Márquez correrà pràcticament gratis a Gresini”

Paolo Ciabatti dona més detalls sobre l'acord entre el pilot i l'equip de Ducati

Posterior
Àlex Rins s’operarà d’una hèrnia a la cama on va patir la fractura i és baixa a Tailàndia

Àlex Rins s’operarà d’una hèrnia a la cama on va patir la fractura i és baixa a Tailàndia

Els metges li han detectat i haurà d'aturar la seva activitat per reduir el

També et pot interessar
Total
0
Share