1. Home
  2. Actualitat
  3. La fàbrica de Seat a Martorell fabrica el cotxe 10 milions
La fàbrica de Seat a Martorell fabrica el cotxe 10 milions

La fàbrica de Seat a Martorell fabrica el cotxe 10 milions

0
0
L'Arona, un milió de Martorell
L’Arona, 10 milions de Martorell

La fàbrica de Seat a Martorell, que enguany celebra el seu 25 aniversari, ha superat la xifra dels 10 milions de vehicles produïts. En aquest quart de segle, de les línies de producció de la  fàbrica d’automòbils més gran de l’Estat Espanyol han sortit 39 models diferents, des de models com la segona generació de l’Ibiza i el primer Còrdova fins al Arona o l’Audi A1, que es va començar a fabricar fa unes setmanes.

La planta va ser inaugurada l’any 1993 després d’una inversió de 244.500 milions de pessetes (1.470 milions d’euros). La marca va traslladar la producció des de l’antiga planta a la Zona Franca de Barcelona després de 40 anys en aquestes instal·lacions. Des de llavors, en aquesta factoria s’han fabricat els principals models de la marca, així com dos models d’Audi, el Q3 i A1. La planta, que és la tercera major fàbrica del Grup Volkswagen a Europa, s’ha convertit en la smart factory de referència en la Indústria 4.0.

El vehicle 10 milions, un Arona

El vehicle 10 milions, un Arona, està exposat aquesta setmana a la fàbrica de Martorell, en l’exposició que commemora el seu 25 aniversari.

En aquests 25 anys, els processos de producció a la planta han evolucionat considerablement. Com a exemple d’aquesta transformació, la factoria compta avui amb més de 2.000 robots que tenen un paper essencial, ja que es troben en constant moviment treballant en un nou cotxe i acoblant les més de 3.000 peces que el componen, i tindran un paper encara més important en els propers anys. Totes aquestes novetats 4.0 conviuen amb els 8.000 treballadors de la fàbrica, que poden arribar a fabricar 2.400 vehicles cada dia, és a dir, un cotxe cada aproximadament 30 segons.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *