1. Home
  2. Actualitat
  3. La flota de vehicles d’Autopistas obté el certificat mediambiental de la Generalitat
La flota de vehicles d’Autopistas obté el certificat mediambiental de la Generalitat

La flota de vehicles d’Autopistas obté el certificat mediambiental de la Generalitat

0
0
Foto: Autopistas
Foto: Autopistas

La flota de vehicles d’assistència d’Autopistas, companyia del grup Abertis, han obtingut la certificació de qualitat ambiental expedida per la Generalitat. Aquesta etiqueta certifica el compliment dels requisits d’excel·lència ambiental, més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent, regulats pel Decret 316/1994, del 4 de novembre, i pel Decret 296/1998, del 17 de novembre. Aquesta identificació reconeix els vehicles de la companyia com una flota verda que contribueix a l’ecoeficiència i a la sostenibilitat en la planificació i gestió de la mobilitat de vehicles de motor.

Autopistas ha substituït els vehicles ja amortitzats per nous vehicles amb la catalogació de baixes emissions en C02. Aquesta iniciativa permet no només minimitzar l’impacte de la seva activitat a l’entorn, sinó que també contribueix a millorar la qualitat de l’aire urbà, la salut pública, i a frenar l’efecte hivernacle.

Per a l’obtenció d’aquesta certificació, Aucat i Invicat han estat avaluades sota uns criteris ambientals que analitzen aspectes relacionats amb la gestió de la flota, el tipus i l’estat dels vehicles, el coneixement dels conductors en conducció eficient i altres accions de compromís ambiental impulsades per la companyia. Entre els paràmetres analitzats destaca el pla d’estandardització de vehicles, lleugers i pesats, que permetrà a Autopistas reduir un 20% de consum durant el 2021, respecte el 2016.

Una altra mesura implementada en la renovació d’aquesta flota és el desenvolupament d’un pla de formació en conducció eficient dirigit als empleats d’Autopistas, una iniciativa que suposa un notable estalvi de combustible i la millora del manteniment dels vehicles.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *