1. Home
  2. Actualitat
  3. La gironina Rubau obre al trànsit la segona autopista de peatge a Mèxic
La gironina Rubau obre al trànsit la segona autopista de peatge a Mèxic

La gironina Rubau obre al trànsit la segona autopista de peatge a Mèxic

0
0
Foto: Rubau
Foto: Rubau

Rubau ha finalitzat les obres de construcció dels primers 30,8 km d’autopista del Libramiento de Ciudad Obregón (sonora- Mèxic). L’obertura al trànsit es va efectuar el passat 2 d’octubre a les 12h local després d’aproximadament dos anys d’obres, des que a finals d’agost de 2015 es van iniciar els treballs.

Aquesta important infraestructura ha suposat una inversió inicial de més de 56 milions d’euros. Es tracta del segon projecte d’aquestes característiques a Mèxic de Rubau. El 2010 va assumir la rehabilitació del Libramiento Sud de Celaya i la construcció del Libramiento Nororiente de Celaya, que es va inaugurar al novembre de 2013, a l’estat de Guanajuato.

En tots dos casos es tracta de concessions amb una durada d’explotació de 30 anys.

La totalitat del projecte consisteix en la construcció d’una via d’accés a la ciutat de 34,2 km de longitud que està previst que canalitzi el trànsit d’uns 3.200 vehicles diaris, amb un 35% de camions i vehicles pesats. La carretera, de doble sentit de circulació, consta de dos carrils amb 12 metres de corona i acotaments laterals i paviment de formigó. La infraestructura busca reduir a la meitat el temps de viatge i evitar el pas del trànsit de llarg recorregut pel centre de la ciutat. Actualment s’han obert 30,8km dels 34,2km finals previstos i s’han construït 22 ponts, a més de 150 obres de drenatge.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *