1. Home
  2. Actualitat
  3. La Montesa Cota 301RR, nominada al Delta d’or del disseny industrial
La Montesa Cota 301RR, nominada al Delta d’or del disseny industrial

La Montesa Cota 301RR, nominada al Delta d’or del disseny industrial

0
0

A l’èxit comercial de la nova Montesa Cota 301RR s’uneix ara un dels reconeixements de disseny més importants del nostre país. I és que l’ADI-FAD (Associació de Disseny Industrial del Foment de les Arts i el Disseny) ha escollit a la Cota 301RR per formar part de la ‘Selecció Delta 2020’. Amb aquesta nominació, el nou model de Montesa es converteix en un dels aspirants a guanyar el Delta d’Or, Plata o Bronze en la categoria de Disseny Industrial, la qual cosa suposa tot un colofó ​​a un any molt especial per a la marca, que celebra el seu 75 aniversari.

Montesa continua demostrant d’aquesta manera la seva capacitat d’innovació i disseny en tots els seus productes, que ja li van valer en el seu dia dos premis Delta per dos dels seus models més populars i icònics: el Delta d’Or per la Impala i el de Plata per la cota 247.

Històricament, la Selecció Delta ha volgut reconèixer la feina dels dissenyadors industrials i les empreses productores i durant molts anys ha estat un índex de referència per al sector i una valuosa plataforma de promoció i reconeixement públic.

En aquest sentit, cal destacar la tasca realitzada per la fàbrica Montesa Honda situada a Santa Perpètua de Mogoda, des d’on es fabriquen en exclusiva per a tot el món les Cota 4RT260 i Race Replica, la 4RIDE i la Cota 301RR. Cal destacar que a la fàbrica es realitzen tots els processos de producció, incloent: acoblament del motor, injecció de plàstics, la manufacturació del bastidor d’alumini, dipòsit de gasolina i el basculant, processos que garanteixen els alts nivells de qualitat de la marca.

El model Cota porta ja 52 anys de producció continuada. Es tracta de l’única motocicleta comercialitzada ininterrompudament des de 1968 a Espanya. La seva fórmula d’èxit s’ha basat en l’esforç en R + D i l’alta qualitat tecnològica, adaptant-se a les necessitats de mercat en cada moment. D’aquesta manera la Montesa Cota és la moto més longeva fabricada a Espanya i l’única motocicleta, no scooter, de producció continuada a Europa des de fa cinc dècades. Des de la seva sortida al mercat, s’han venut més de 160.000 unitats.

En aquests 52 anys en producció, des de la primera Cota 247 fins a la Cota 301RR, s’han llançat ni més ni menys que 44 variants de el model Cota, xifra que demostra l’alta capacitat de desenvolupament i producció de la fàbrica Montesa, tal com ho certifiquen les més de 1.276.000 unitats (441.000 Montesa i 835.000 Honda) produïdes entre 1945 i 2017.

Els productes de la Selecció Delta formaran part de l’exposició ‘El millor disseny de l’any’, que tindrà lloc a la primavera de 2021. Els productes seleccionats també seran publicats al ADI Book, el llibre que inclou tot el contingut generat pels Premis ADI i que es llançarà al novembre de 2020.

La cerimònia de lliurament dels Premis Delta 2020 se celebrarà el 24 de novembre de 2020 emmarcada dins de la Barcelona Design Week. Per primera vegada la cerimònia es retransmetrà en línia i podrà seguir des de tot el món.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *