1. Home
  2. Actualitat
  3. La planta de Mirafiori de Fiat fa 80 anys amb la instal·lació d’un nou robot

La planta de Mirafiori de Fiat fa 80 anys amb la instal·lació d’un nou robot

0
0
Foto: Fiat, planta Mirafiori
Foto: Fiat, planta Mirafiori

La planta de Mirafiori de Fiat ha complert 80 anys. La instal·lació d’un robot Comau d’última generació ha estat l’última innovació d’aquesta històrica fàbrica. Servirà per fabricar el nou Fiat 500.

En l’actualitat al voltant de 20.000 persones treballen en aquesta planta de Torí. Inclou el personal d’enginyeria, disseny, vendes, serveis financers, recanvis i accessoris. Es tracta del centre de producció de FCA més gran del món.

Només en el departament de carrosseria, hi haurà un total de 200 robots que permetran un procés de soldadura totalment automatitzat. La producció dels primers models pre-sèrie està prevista per a finals d’any. Al voltant de 1200 persones es dedicaran a la producció del Fiat 500 elèctric. La nova línia de muntatge tindrà una capacitat anual de 80.000 unitats.

Inversió de 700 milions a Mirafiori

La inversió total del projecte és d’uns 700 milions d’euros. L’inici de la producció està programat per al segon trimestre del 2020.

Aquesta aposta pel món elèctric es complementa amb la instal·lació de 900 estacions de càrrega en les seves plantes de producció.

A més, FCA està avaluant projectes basats en la innovadora tecnologia ‘Vehicle-to-Grid’, que permet als vehicles tornar l’electricitat a la xarxa si és necessari durant els pics de demanda i tornar a carregar quan la demanda torna a la normalitat.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *