1. Home
  2. Actualitat
  3. La Policia Local de Blanes ensenya més de 500 escolars a ser uns futurs bons usuaris de la via pública
La Policia Local de Blanes ensenya més de 500 escolars a ser uns futurs bons usuaris de la via pública

La Policia Local de Blanes ensenya més de 500 escolars a ser uns futurs bons usuaris de la via pública

0
0
Foto: Ajuntament de Blanes
Foto: Ajuntament de Blanes

La Policia Local de Blanes ha ensenyat a més de 500 escolars a ser bons usuaris de la via pública en el marc d’una campanya de concienciació ciutadana. La idea és que aprenguin a comportar-se com a vianants però també com a futurs conductors i conductores per garantir la seguretat i prevenir accidents.

Aquest curs 2017-2018 la Policia Local de Blanes ha impartit classes de Mobilitat Segura a més de 500 escolars de 5è de primària de tots els centres escolars del municipi: tant els públics com els concertats. Cadascun d’ells ha rebut vuit hores de formació, primer teòrica a les aules i posteriorment pràctica amb bicicletes i karts que han conduit al circuit habilitat al costat de l’Estació de Tren.

Se n’han encarregat d’impartir les lliçons i les pràctiques el sergent Paco Rodríguez i els agents Juan Pérez Laspeñas, Josep Algar i Dani Caparrós, comptant amb la col·laboració esporàdica d’altres agents del cos policial.

Aprenentatge mòbil electrònic

La principal novetat que hi ha hagut aquest curs 2017-2018 ha tingut a veure amb el mètode de validació dels coneixements adquirits per l’alumnat. La Policia Local de Blanes ha incorporat una aplicació que s’inclou dins l’anomenat aprenentatge mòbil electrònic, permetent a l’alumnat aprendre mitjançant el joc, però fora d’un context lúdic.

A través de la plataforma gratuïta Kahoot!, els agents de la Policia local de Blanes han pogut reforçar l’aprenentatge dels nens i nenes fent-los participar com a concursants. Utilitzant telèfons mòbils o tauletes, els escolars han contestat les preguntes del qüestionari d’una manera interactiva, participant en grups que sumaven puntuació, en una mena de concurs.

Estadística personal de l’alumnat

D’aquesta manera, també s’ha pogut obtenir una estadística personal de cada alumne, amb el rendiment i el temps de resposta del qüestionari. El fet de competir els uns amb els altres en aquest joc, amb els coneixements adquirits de Mobilitat Segura com a temari, ha engrescat la canalla a participar de manera més activa i atenta, fomentant així una sana competitivitat per posar a prova qui en sabia més sobre la matèria.
Els bons resultats obtinguts faran que de cara a les properes edicions dels cursos de Mobilitat Segura es continuï utilitzant aquesta mateixa eina. Cada curs es poden variar les preguntes i el qüestionari, adaptant-se a cada nova circumstància. En aquesta primera ocasió en què s’ha implementat, s’ha alternat amb les pràctiques en bicicleta al circuit, amb un projector per anar seguint el qüestionari habilitat en un vehicle de la Policia Local.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *