1. Home
  2. Actualitat
  3. La Policia Local de Blanes s’especialitza en detecció de drogues al volant
La Policia Local de Blanes s’especialitza en detecció de drogues al volant

La Policia Local de Blanes s’especialitza en detecció de drogues al volant

0
0
Foto: Policia Local de Blanes
Foto: Policia Local de Blanes

La Policia Local de Blanes ha fet un curs d’especialització perquè els seus agents sàpiguen com detectar conductors que condueixen sota els efectes de drogues.

Una vintena d’agents i oficials de la Policia Local de Blanes han assistit durant aquest mes de novembre a un curs d’especialització en la detecció de substàncies psicotròpiques per adquirir competències i habilitats en aquest àmbit. Aquest curs forma als professionalitats de la seguretat per conèixer i poder identificar comportaments i signes externs de conductors i usuaris de la via pública que hagin consumit un nivell d’alcohol o drogues, i que poden acabar esdevenint en un perill per a la resta d’usuaris.

Curs impartit per la UAB

El curs l’ha impartit l’Escola Universitària de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), i ha anat a càrrec de quatre especialistes en la matèria que han aprofundit en diverses matèries. Durant l’aprenentatge, els policies han tractat aspectes vinculats a la regulació dels delictes contra la seguretat del trànsit i la salut pública.

Tanmateix, han perfeccionat la realització del drogotest, així com la planificació dels dispositius d’alcohol i drogues. Després de la part teòrica del curs, el proper mes de desembre està previst realitzar una sessió pràctica, a través d’un operatiu de control que es farà als carrers de Blanes per identificar possibles casos d’usuaris que hagin ingerit aquest tipus de substàncies.

Conèixer la legislació i els símptomes externs del consum de drogues

Altres coneixements que se’ls ha impartit han estat el marc conceptual, els canvis legislatius que s’han introduït en aquesta matèria, els delictes contra la seguretat en el trànsit i contra la salut pública, o bé nocions de medicina forense per aprendre a conèixer i valorar els signes externs per consum de drogues.

En aquest darrer sentit, també s’ha alliçonat als professionals de la Policia Local de Blanes en les tècniques adequades per poder detectar els mètodes per emmascarar aquests tipus de consums.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *