1. Home
  2. Actualitat
  3. La Policia Local de Palafrugell detecta 37 infraccions en 15 dies
La Policia Local de Palafrugell detecta 37 infraccions en 15 dies

La Policia Local de Palafrugell detecta 37 infraccions en 15 dies

0
0
Foto: Policia Local de Palafrugell
Foto: Policia Local de Palafrugell

La campanya que ha dut a terme la Policia Local de Palafrugell ha detectat un total de 37 infraccions al llarg dels 15 dies que ha durat instal·lant-se en diferents punts del municipi. Ha estat una de les campanyes que realitza habitualment el cos de la policia per tal de conscienciar de la perillositat de les distraccions al volant.

La campanya que s’ha allargat durant dues setmanes servia per comprovar que tots els conductors respecten les recomanacions i normes bàsiques per evitar distraccions al volant i circular de manera segura.

Les distraccions són considerades com un factor de risc en la conducció i es qualifiquen com a tal aquells successos, activitats, objectes o persones que, dins o fora del vehicle, capten l’atenció del conductor i la desvien de la tasca de conduir.

Una seixantena de conductors alertats pels agents

A més a més, dins aquesta campanya es va arribar a detectar un total de 60 conductors i conductores que van ser alertats pels agents, però que no es va poder acabar demostrant que estaven manipulant el mòbil al volant.

Per aquest motiu, els agents de la Policia Local se centraven a controlar algunes de les activitats que s’han demostrat més perilloses, com pot ser l‘ús del telèfon mòbil per a respondre trucades, llegir o enviar missatges. Encendre un cigarret i ajustar la ràdio també suposen apartar la vida de la carretera, per la qual cosa també es consideren conductes de risc, a les quals se sumen consultar mapes o llegir documents, circular sota els efectes de l’alcohol, portar xiquets esvalotant o plorant, tractar d’expulsar insectes del cotxe, així com la fatiga, la somnolència, l’estrès i l’ansietat.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *