1. Home
  2. Actualitat
  3. La prova pilot per ubicar un giratori a Palafrugell té resultats positius
La prova pilot per ubicar un giratori a Palafrugell té resultats positius

La prova pilot per ubicar un giratori a Palafrugell té resultats positius

0
0
Foto: Ajuntament de Palafrugell
Foto: Ajuntament de Palafrugell

Palafrugell construirà una rotonda a l’encreuament entre l’avinguda Pompeu Fabra i el Carrer Brugarol després que la prova pilot realitzada la setmana passada donés resultats positius.

L’informe confirma la viabilitat de fer un giratori en aquest punt, fet que reduirà considerablement el temps d’espera de pas en els moments punta del dia, tot i que reconeix la dificultat de circulació d’autobusos i vehicles pesants.

No obstant, del total de vehicles que cada dia passen per aquest encreuament, només un 2% són camions; una xifra massa baixa com per determinar la mobilitat en aquest punt clau del municipi. Tot i això tenint en compte aquest fet, s’eliminarà la senyalització vertical per tal que els vehicles pesants puguin envair l’illot central, i d’altra banda s’establiran itineraris alternatius pels girs a l’esquerra de vehicles pesants i autobusos.

Reduir la velocitat abans d’arribar al giratori

D’altra banda, l’informe també recomana ubicar algun element reductor de la velocitat a les vies principals pe evitar que els vehicles arribin a la rotonda a més velocitat de la permesa. Pel que fa als vianants, es recomana mantenir els semàfors en posició intermitent com a senyal d’alerta pels vehicles i la possibilitat de tancar la circulació a demanda, quan algun vianant vulgui travessar.

Un informe tècnic previ del Servei Català de Trànsit ja valorava favorablement la construcció d’una rotonda en aquesta intersecció, sense oblidar que aquesta també va ser la proposta més ben valorada del Pla de Mobilitat Urbana de Palafrugell realitzat l’any 2010.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *