1. Home
  2. Actualitat
  3. La seguretat del Prius reb l’aval d’EuroNCAP
La seguretat del Prius reb l’aval d’EuroNCAP

La seguretat del Prius reb l’aval d’EuroNCAP

0
0

El nou Toyota Prius s’ha coronat com el model més segur de la seva categoria entre tots els sotmesos a les proves d‘Euro NCAP. D’aquesta manera, la quarta generació d’aquest cotxe híbrid s’ha situat entre els tres models més segurs de l’any.

El Prius va aconseguir la  puntuació màxima que atorga Euro NCAP, les cinc estrelles, el passat mes d’abril, amb bones notes en tots els apartats: 92% en protecció global dels ocupants adults, el 82% en protecció dels ocupants infantils, el 77% en protecció dels vianants i 85% en assistència a la seguretat.

Aquestes notes han permès a la quarta generació de la icona híbrid de Toyota situar-se com el model més segur entre els nou models de la seva categoria (vehicles familiars grans) sotmesos a les proves d’Euro NCAP el 2016. En total, aquest any han estat avaluats 18 models diferents, dos d’ells de Toyota (Hilux i Prius), amb cinc estrelles de puntuació final per a tots dos.

Diferents àrees avaluades

Per escollir el model que encapçala el llistat ‘El millor de la seva classe’, Euro NCAP suma les puntuacions en protecció en cadascuna de les quatre àrees avaluades: ocupant adult, ocupant infantil, vianants i assistència a la seguretat. Tots són valorats tenint en compte únicament l’equipament de seguretat de sèrie, deixant de banda les valoracions addicionals basades en l’equipament opcional.

En el seu informe, Euro NCAP elogia el nou Prius per la puntuació màxima registrada a la prova d’impacte amb barrera lateral, amb una “bona protecció de totes les zones crítiques del cos”, i també una puntuació màxima per l’actuació del seu dispositiu de frenat autònom d’emergència. Aquesta funció de seguretat està inclosa en el Sistema de Seguretat precol·lisió i pot detectar tant vianants com vehicles i reaccionar en conseqüència per evitar atropellaments o col·lisions, o minimitzar-ne les conseqüències.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *