1. Home
  2. Actualitat
  3. La seguretat viària es troba entre les cinc principals preocupacions dels ciutadans espanyols
La seguretat viària es troba entre les cinc principals preocupacions dels ciutadans espanyols

La seguretat viària es troba entre les cinc principals preocupacions dels ciutadans espanyols

0
0

El trànsit és una de les 5 qüestions que preocupen més als espanyols per darrere de l’economia, la corrupció i l’educació i per davant de la situació política a Catalunya, la sanitat o la immigració.

Control de la Guàrdia Civil de trànsit (Foto: Flikr Contando Estrellas)
Control de la Guàrdia Civil de trànsit (Foto: Flikr Contando Estrellas)

L’Observatori Espanyol de Conductors (DUCIT), elaborat pel RACE, ha volgut conèixer l’opinió dels automobilistes espanyols sobre diferents qüestions, com el trànsit, la mobilitat o la seguretat viària, davant la cita electoral del 20 de desembre. De fet, en la resposta espontània de milers de conductors als quals se’ls va preguntar sobre quines qüestions d’importància hauria d’abordar el nou Govern, la seguretat viària va superar a altres matèries, com la immigració o l’encaix polític de Catalunya, en ordre de prioritats.

1.668 morts a les carreteres espanyoles el 2014

Durant 2014, a Espanya, els accidents de trànsit van deixar 1.688 vides a les carreteres i carrers d’Espanya, i 9.574 ferits van haver de ser hospitalitzats. Segons l’estadística de defuncions elaborada per l’INE, els accidents de trànsit van ser la tercera causa de mortalitat per al grup de 15 a 24 anys l’any 2013, la quarta en el grup d’edat de 25 a 34 anys i també la quarta causa de mort en el grup d’1 a 14 anys.

EL DUCIT ha volgut analitzar els temes que preocupen als espanyols, sobretot aquells que afecten més directament als conductors. Per a això, va encarregar un informe a un institut independent amb una mostra de 2.300 persones.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *