1. Home
  2. Actualitat
  3. La UE proposa reduir a la meitat els morts a la carretera
La UE proposa reduir a la meitat els morts a la carretera

La UE proposa reduir a la meitat els morts a la carretera

0
0
Un accident de trànsit a Andalusia (Foto: Michelangelo-36 / Wikimedia Commons)
Un accident de trànsit a Andalusia (Foto: Michelangelo-36 / Wikimedia Commons)

La UE s’ha proposat reduir a la meitat les morts a la carretera durant la dècada 2020-2030. Cada any es registren 26.000 víctimes mortals a les carreteres dels països del club comunitari amb un impacte econòmic estimat de 50.000 milions d’euros anuals, 100.000 si se sumen els ferits greus.

Els ministres de Transport dels vint-i-vuit van aprovar unes conclusions en les que subratllen la importància de protegir els usuaris més vulnerables de la xarxa viària com els ciclistes i els vianants.

“El treball per millorar la seguretat vial no s’ha de mesurar només comptant morts, el nombre de ferits greus no és menys preocupant i és cinc vegades més gran que el nombre de morts”, ja que arriba a 135.000 persones, van assenyalar els ministres de la UE, en un text recollit per EFE.

Limitació de velocitat i control de conductes de risc

La UE recomana als Estats membres que limiten la velocitat de circulació a 30 quilòmetres per hora “en les àrees d’alt risc, en particular on les persones treballen, munten en bicicleta o juguen” i que treballin en els factors tradicionals que incrementen el nombre d’accidents com l’ús del mòbil o l’alcohol i les drogues.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *