1. Home
  2. Actualitat
  3. La Vall d’en Bas demana que no s’especuli sobre la variant de Les Preses
La Vall d’en Bas demana que no s’especuli sobre la variant de Les Preses

La Vall d’en Bas demana que no s’especuli sobre la variant de Les Preses

0
0
Variant Les Preses
Variant Les Preses

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha demanat que no s’especuli sobre el futur de la variant de Les Preses perquè encara no hi ha res acordat i això pot generar confusió entre els ciutadans i posar en risc el necessari consens que hi ha d’haver al territori per tirar- la endavant.

Amb aquesta contundència el consistori ha sortit al pas de les informacions que han aparegut aquests darrers dies referents a la formula de finançament que preveu la  Generalitat i el traçat de la via. L’Ajuntament garrotxí recorda a l’ACN que tot això està pendent de l’estudi informatiu que ha de recollir les diferents accions que hi ha damunt la taula.

Un acord de mínims

Bona part de la nova via transcorrerà pel municipi i això preocupa als veïns. Per això el consistori demana “calma”, “prudència” i “rigor” a l’hora de publicar informacions sobre la carretera.

Les obres d’aquesta via porten 20 anys debatent-se i el territori ha aconseguit un acord de mínims amb els tres ajuntaments afectats: Olot, Les Preses i la Vall d’en Bas. Fins ara, s’ha acordat que la futura variant, que discorrerà entre la sortida actual de Bracons de la C-37 i la futura variant d’Olot, tindrà un sol carril per sentit, i que passarà pel marge dret del riu Fluvià. Els ajuntaments van consensuar que es mantinguessin les actuals restriccions de camions pesats que ja hi ha al túnel de Bracons i que es preservin els valors ambientals i paisatgístics de la zona.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *