1. Home
  2. Actualitat
  3. La versió Shooting Brake del Mercedes-Benz CLA ja és aquí.
La versió Shooting Brake del Mercedes-Benz CLA ja és aquí.

La versió Shooting Brake del Mercedes-Benz CLA ja és aquí.

0
0

01-The-new-CLA-Shooting-Brake-Mercedes-Benz-CLA-45-AMG-4MATIC-design-Sensual-Purity-modern-luxury-passenger-car-estate-A finals d’aquest mes de març s’efectuaran les primeres entregues del Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, disponible inicialment en dues versions dièsel i quatre de gasolina, i amb tracció integral 4MATIC. Tots els motors convencen per la seva agilitat, el seu baix nivell acústic i reduïdes emissions. Especialment eficient és el CLA 200 CDI amb 136 CV de potència, que permet una velocitat màxima de 215 km/hora i precisa  només una mitjana de 3,9 litres de combustible cada 100 km (101 g CO2 / km). Totes les variants van equipades de sèrie amb la funció d’aturada i arrencada ECO i compleixen la normativa Euro 6 de gasos d’escapament. La tracció integral està disponible amb el CLA 250 4MATIC i el CLA 250 Sport 4MATIC (tots dos amb 211 CV, reglatge esportiu del motor, accelerador i canvi, i sonoritat esportiva) i en el CLA 45 AMG (360 CV). Al setembre d’aquest mateix any arribaran les versions dièsel CLA 200 CDI 4MATIC i CLA 220 CDI 4MATIC.

Unes fascinants proporcions esportives (4,630 metres de longitud, per 1,777 d’amplada 1,435 d’alçada) i un disseny de línies llises i dinàmiques combinades amb superfícies sensuals atorguen al CLA Shooting Brake una imatge inconfusible. La secció allargada de les portes amb aire de coupé, el vidre baix i la línia de cintura corbada i de traç tens són els trets de disseny de la seva silueta. El mateix regeix per la línia del sostre, que baixa lleugerament cap enrere i assegura un espai interior més ampli que en el coupé de quatre portes.

Dieter Zetsche, president de la Junta Directiva de Daimler AG i responsable de Mercedes-Benz Cars, explica que: «El CLA Shooting Brake amplia la nostra oferta de turismes compactes, que compta ja amb cinc membres. La gran varietat de l’oferta, que inclou variants amb tracció integral i versions AMG, és un factor determinant per a la història d’èxits d’aquesta nova generació de vehicles compactes, dels quals s’ha lliurat ja més d’un milió ». Per la seva banda, Ona Källenius, membre de la Junta directiva de Daimler AG responsable de Vendes de Mercedes-Benz Cars, assenyala que: «El CLA Shooting Brake es dirigeix ​​a clients actius que desitgen un automòbil amb disseny singular, capaç de desmarcar-se de la gran massa del mercat, i que convenci per la seva utilitat. »

mercedes-benz-cla-shootingbrake-2016-02Els dissenyadors de la firma alemanya han triat la claredat sensual com a tema principal per expressar el luxe modern. «El nou CLA Shooting Brake encarna la claredat sensual moderna i combina a la perfecció l’emoció d’un coupé amb la intel·ligència d’un Shooting Brake», explica Gorden Wagener, director de Disseny a Daimler AG. «El CLA Shooting Brake té un disseny molt avançat i inconfusible, que ens permet crear un cop més una nova categoria de vehicles.» El model especial OrangeArt Edition de producció limitada, disponible des del llançament al mercat, presenta elements de disseny sorprenents que afegeixen un toc singular. Els fars bixenó estan emmarcats en cercles de vistós color taronja. Les llandes d’aliatge AMG de la OrangeArt Edition compten amb una pestanya pintada en color taronja. Els seients esportius en tonalitats taronja i negra, i amb costures de contrast de color taronja, imprimeixen caràcter a l’interior.

L’elegant part posterior i  la variabilitat que ofereix el Shooting Brake asseguren una funcionalitat òptima per al temps lliure sense necessitat de renunciar a l’atractiu disseny del CLA. L’altura efectiva fins al sostre a la zona posterior és de 94,7 centímetres, 4 més que en el CLA de quatre portes. També l’accés als seients del darrere resulta encara més confortable gràcies al major grandària de les escotadures de les portes.

La generosa oferta d’espai és una de les principals bases de l’Shooting Brake. El maleter ofereix una capacitat des 495 litres en configuració normal fins a un màxim de 1.354 litres. Si es col·loquen els respatllers del darrere en una posició de càrrega més alçada, el volum disponible darrere d’aquests assentaments és de 595 litres, i poden viatjar encara cinc ocupants. L’amplada del maleter, de 1,328 metres, és la més gran en el segment.

Mercedes-Benz CLA 250 4MATIC Shooting Brake (X117) 2014Capdavanter en seguretat. El CLA Shooting Brake equipa de sèrie Collision Prevention Assist Plus,  sistema d’assistència a la conducció que amplia les funcions del Collision Prevention Assist incorporant una frenada parcial autònoma per reduir el perill de col·lisió. Si el conductor no reacciona a un perill de col·lisió detectat tot i l’advertència òptica i acústica, el sistema inicia automàticament una frenada. Segons la velocitat, aquesta intervenció pot ser suficient per evitar una col·lisió amb un vehicle que circula més lentament, que frena o està aturat. També s’inclou de sèrie el sistema d’alerta per cansament Attention Assist -amb un gràfic de barres que permet visualitzar el nivell d’atenció actual del conductor- operatiu entre 60 i 200 km / h.

També en el capítol de seguretat, el sistema ‘Mercedes connect em’ connecta el CLA Shooting Brake amb el seu entorn. Entre els serveis disponibles es troben, per exemple, la gestió d’accidents, la gestió del manteniment del vehicle i la gestió d’avaries. En cas d’accident, el sistema de trucada d’emergència Mercedes-Benz connecta automàticament als ocupants amb la central de trucades d’emergència de Mercedes-Benz i transmet a la central coordinadora de serveis de salvament les dades de posició i l’estat del vehicle. Aquesta pot enviar directament un vehicle de salvament. El sistema funciona automàticament però pot activar també de manera manual. L’equip opcional Remote Online permet als clients connectar-se amb el seu vehicle en qualsevol moment i lloc a través d’Internet mitjançant l’adreça «connect.mercedes.me» i consultar -per exemple, si smartphone- la quantitat de combustible que queda al dipòsit.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *