1. Home
  2. Actualitat
  3. La videovigilància a les entrades de Begur ja és operativa
La videovigilància a les entrades de Begur ja és operativa

La videovigilància a les entrades de Begur ja és operativa

0
0
Foto: Ajuntament de Begur
Foto: Ajuntament de Begur

El servei de videovigilància de Begur, que ja és operatiu i està controlat per la Policia Local, es centra especialment en les dues entrades principals al municipi provinents de Palafrugell. S’han col·locat càmeres en llocs estratègics al llarg dels dos vials. A més, també s’ha decidit complementar-ho ja amb càmeres a l’entrada de la urbanització Ses Costes i a la deixalleria municipal.

En una nova fase, les accions aniran a controlar les entrades secundàries, especialment per la platja del Racó i el Camí Vell de Tamariu, a més d’altres urbanitzacions.

Càmeres a la carretera de Palafrugell a Begur

A la carretera de Palafrugell a Begur, passant per Regencós, hi ha càmeres als dos giratoris del polígon industrial Riera d’Esclanyà. En total, cinc càmeres que controlen fins i tot el Camí Vell d’Esclanyà. Les altres càmeres ja es troben en entrar al nucli de Begur. Primer, al principi del nucli urbà, a l’alçada del camp de futbol, amb dues càmeres. I després una càmera de 180 graus al giratori Josep Pla, a tocar el cementiri. Un altre punt amb tres càmeres es troba a l’avinguda Onze de Setembre, a l’altura de la plaça Lluís Esteva i Cruañas.

I si es passa per la carretera d’Esclanyà, el primer control amb una càmera es troba al trencant d’aquest poble. Un segon punt amb càmera es troba al trencat d’accés a la urbanització Casa de Campo. El tercer punt de videovigilància, amb dues càmeres, es troba al nou giratori, davant el supermercat Jodofi i on hi ha l’accés a Aiguablava i Fornells. El darrer punt amb càmeres es troba prop de l’entrada, davant el restaurant Comangau.

Servei executat per una empresa externa

El servei de control l’està executant l’empresa Aplicacions Eléctricas ENESA de Barcelona, que es va adjudicar el servei, que inclou el contracte de subministrament, instal·lació, legalització i posada en marxa, per 115.978,5 euros. Paral·lelament, el govern ja ha decidit complementar el servei amb una càmera a l’entrada de la urbanització Ses Costes, amb un cost d’11,790 euros, i també amb diverses càmeres a la deixalleria municipal per 2.966 euros.

El govern begurenc ha decidit tirar endavant el servei de videovigilància davant l’èxit que està tenint en altres municipis, com pot ser el cas de Castell-Platja d’Aro, que ho aplica des de fa ja tres anys, aconseguint una reducció important del nombre de robatoris en domicilis i en vehicles.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *