1. Home
  2. Actualitat
  3. L’Ajuntament de Blanes rebutja el perllongament de la C-32
L’Ajuntament de Blanes rebutja el perllongament de la C-32

L’Ajuntament de Blanes rebutja el perllongament de la C-32

0
0
Foto: Ajuntament de Blanes
Foto: Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes ha fet una Declaració Institucional contra les obres de prolongació de la C-32 entre aquesta ciutat selvatana i Lloret.

Aquest comunicat públic ha coincidit en el temps amb l’aturada cautelar de les obres dictaminada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que es va fer pública fa dos dies.

Una declaració institucional avalada per una consulta

En la declaració institucional, s’explica que el posicionament contrari al projecte de prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret està avalat pel resultat de la consulta popular que es va fer en aquest municipi el 17 d’abril de 2016.

En aquella consulta més del 71% dels participants es van posicionar en contra, amb un total de 1.706 vots, mentre que el 28% van fer-ho a favor. El cens total era de 32.825 persones amb dret a vot, de les quals van participar-hi 2.391 persones, un 7’28%. Posteriorment a la consulta, el ple del 28 d’abril d’aquell mateix any l’Ajuntament de Blanes va aprovar per unanimitat fer seu el resultat de la consulta popular.

Rebuig a la construcció de la prolongació de la C-32

En relació a aquesta decisió, en la declaració s’especifica: “Ara, des de l’Ajuntament de Blanes volem mantenir i enfortir el compromís adquirit i expressem el nostre rebuig a la construcció de la prolongació de l’autopista. Els boscos del Vilar, la zona de la riera de Salomó i els Tres Turons, entre d’altres espais naturals, quedaran significativament alterats amb la construcció d’aquesta infraestructura”.

Tot i que actualment les obres s’hagin aturat pel TSJC, l’Ajuntament demana a la Generalitat que rectifiqui: “Tenim l’oportunitat de poder rectificar, i per això emplacem a l’autoritat competent, la Generalitat de Catalunya, perquè redreci la situació i s’opti per una solució que no malmeti més al territori. Demanem a la Generalitat de Catalunya i a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat que donin compliment al compromís expressat per aquesta mateixa conselleria temps enrere, de no executar l’obra mentre hi hagi part del territori afectat que s’hi ha manifestat en contra”.

Al terme de la declaració, també s’expressa la solidaritat de l’Ajuntament envers la ‘Plataforma Aturem la C-32’, i reitera la seva petició al govern català perquè aturi definitivament els treballs.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *