L’Ajuntament de Girona aprova la regulació de les condicions de circulació de patinets i altres vehicles similars de mobilitat personal

Ahir es va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança municipal de circulació que regula l’ús d’aquests aparells i limita la seva velocitat als 20 km/h per garantir la seguretat. Només hi podrà viatjar una persona per vehicle i s’haurà de portar casc.

L’Ajuntament de Girona ha fet un pas més per regular els patinets elèctrics i la resta de vehicles de mobilitat personal a la ciutat. Ahir en el ple es va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança municipal de circulació, en la qual s’estipula per on i com poden circular aquest tipus d’aparells.

D’acord amb la modificació de l’ordenança, els vehicles de mobilitat personal (VMP) només podran circular per vies ciclistes, per carrers on la vorera i la calçada estan al mateix nivell (com per exemple al carrer Nou o a la rambla de la Llibertat); i per la calçada de carrers on el vianant té preferència i on el límit de velocitat no supera, en cap cas, els 30 km/h (per exemple al Barri Vell o a carrers del Mercadal). Segons els canvis en l’ordenança, aquest tipus de vehicles no podran superar els 20 km/h, només podrà viatjar una persona per vehicle i s’haurà de portar casc de protecció. 

Pel que fa a les bicicletes, la resta de cicles sense motor i les bicicletes de pedaleig assistit, es manté la prohibició de no circular per les voreres, tot i que podran fer un ús ampli de l’espai urbà. Podran anar per parcs, vies ciclistes i calçada, a més de per carrers on la vorera i la calçada estan al mateix nivell i per la calçada de carrers on el vianant té preferència i on el límit de velocitat no supera en cap cas els 30 km/h.

L’ordenança també modifica la velocitat màxima a les vies ciclistes, que passarà  dels 30 als 20 km/hora per raons de seguretat. Així, tant les bicicletes com els patinets elèctrics hauran de respectar aquesta limitació.

D’altra banda, els monopatins i patinets propulsats amb el peu podran circular només pel carril bici i les plataformes úniques (carrer amb calçada i vorera al mateix nivell). En canvi, els més petits podran circular amb les seves bicicletes, patins o joguines per les voreres, parcs, vies ciclistes i plataformes úniques, sempre que no superin els 6 km/h.

Una altra de les novetats del text és que les bicicletes podran portar remolcs o altres elements degudament homologats, sempre que la persona sigui major de 16 anys. En ells podran transportar càrrega (animals i mercaderies) o persones, que en el cas que siguin menors de 16 anys han d’anar lligats amb cinturó de seguretat i portar casc.

Font: Ajuntament de Girona
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Montesa commemora els 75 anys d’història amb una exposició al Palau Robert

Montesa commemora els 75 anys d’història amb una exposició al Palau Robert

Montesa commemora els 75 anys d’història amb una exposició al Palau

Posterior
Porsche 911 Turbo S, la cimera de l’esportivitat

Porsche 911 Turbo S, la cimera de l’esportivitat

  La combinació de la màxima potència i el millor dinamisme a la

També et pot interessar
Total
0
Share