1. Home
  2. Actualitat
  3. L’Ajuntament de Girona aprova la regulació de les condicions de circulació de patinets i altres vehicles similars de mobilitat personal
L’Ajuntament de Girona aprova la regulació de les condicions de circulació de patinets i altres vehicles similars de mobilitat personal

L’Ajuntament de Girona aprova la regulació de les condicions de circulació de patinets i altres vehicles similars de mobilitat personal

0
0

Ahir es va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança municipal de circulació que regula l’ús d’aquests aparells i limita la seva velocitat als 20 km/h per garantir la seguretat. Només hi podrà viatjar una persona per vehicle i s’haurà de portar casc.

L’Ajuntament de Girona ha fet un pas més per regular els patinets elèctrics i la resta de vehicles de mobilitat personal a la ciutat. Ahir en el ple es va aprovar inicialment la modificació de l’ordenança municipal de circulació, en la qual s’estipula per on i com poden circular aquest tipus d’aparells.

D’acord amb la modificació de l’ordenança, els vehicles de mobilitat personal (VMP) només podran circular per vies ciclistes, per carrers on la vorera i la calçada estan al mateix nivell (com per exemple al carrer Nou o a la rambla de la Llibertat); i per la calçada de carrers on el vianant té preferència i on el límit de velocitat no supera, en cap cas, els 30 km/h (per exemple al Barri Vell o a carrers del Mercadal). Segons els canvis en l’ordenança, aquest tipus de vehicles no podran superar els 20 km/h, només podrà viatjar una persona per vehicle i s’haurà de portar casc de protecció. 

Pel que fa a les bicicletes, la resta de cicles sense motor i les bicicletes de pedaleig assistit, es manté la prohibició de no circular per les voreres, tot i que podran fer un ús ampli de l’espai urbà. Podran anar per parcs, vies ciclistes i calçada, a més de per carrers on la vorera i la calçada estan al mateix nivell i per la calçada de carrers on el vianant té preferència i on el límit de velocitat no supera en cap cas els 30 km/h.

L’ordenança també modifica la velocitat màxima a les vies ciclistes, que passarà  dels 30 als 20 km/hora per raons de seguretat. Així, tant les bicicletes com els patinets elèctrics hauran de respectar aquesta limitació.

D’altra banda, els monopatins i patinets propulsats amb el peu podran circular només pel carril bici i les plataformes úniques (carrer amb calçada i vorera al mateix nivell). En canvi, els més petits podran circular amb les seves bicicletes, patins o joguines per les voreres, parcs, vies ciclistes i plataformes úniques, sempre que no superin els 6 km/h.

Una altra de les novetats del text és que les bicicletes podran portar remolcs o altres elements degudament homologats, sempre que la persona sigui major de 16 anys. En ells podran transportar càrrega (animals i mercaderies) o persones, que en el cas que siguin menors de 16 anys han d’anar lligats amb cinturó de seguretat i portar casc.

Font: Ajuntament de Girona

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *