1. Home
  2. Actualitat
  3. L’Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya fomentaran la implementació de bones pràctiques de mobilitat sostenible en escoles i instituts catalans
L’Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya fomentaran la implementació de bones pràctiques de mobilitat sostenible en escoles i instituts catalans

L’Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya fomentaran la implementació de bones pràctiques de mobilitat sostenible en escoles i instituts catalans

0
0
Foto: Ajuntament de Girona
Foto: Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya fomentaran la implementació de bones pràctiques de mobilitat sostenible en escoles i instituts catalans. Aquesta iniciativa es portarà a terme en el marc del projecte europeu School Chance, que té com a objectiu incorporar la mobilitat sostenible, autònoma i segura dels infants en les polítiques regionals.

El grup d’interès local (GIL) del projecte, encapçalat pel consistori i el Departament de Territori i Sostenibilitat, s’ha reunit recentment per seleccionar les bones pràctiques que resultin més interessants per ser aplicades a escoles i instituts de Catalunya. En total, els socis del projecte School Chance havien presentat 40 bones pràctiques.

Projecte europeu

Durant el 2018, una delegació del GIL visitarà Utrecht (Holanda) i Reggio Emilia (Itàlia) per conèixer de primera mà algunes d’aquestes actuacions seleccionades, que abasten tant accions educatives i de sensibilització com d’adaptació dels entorns escolars per facilitar una mobilitat més sostenible.

A l’octubre es va fer la segona jornada d’intercanvi que organitza el projecte School Chance i hi va participar una delegació catalana amb membres de l’Ajuntament i de la Generalitat. La trobada va tenir lloc a Gdansk (Polònia) i s’hi van reunir representants de les diferents regions que formen part del projecte. A les sessions de treball es van tractar les actuacions de cada territori, així com la planificació de les visites d’estudi, la realització d’una enquesta en mobilitat escolar a l’àmbit de cada soci a alumnes entre 8 i 14 anys per conèixer els hàbits i motius de desplaçaments per anar l’escola. Les jornades es van complementar amb una visita de diverses bones pràctiques en termes de mobilitat sostenible a les escoles de la ciutat polonesa.

Finançat per la UE

L’School Chance, és un projecte aprovat pel programa Interreg Europe i finançat en un 85% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per al període 2014-2020. El programa Interreg Europe es divideix en quatre eixos prioritaris relacionats amb l’estratègia Europa 2020, i el projecte School Chance s’emmarca en l’objectiu temàtic 4: “Low-carbon economy: Afavorir el pas a una economia baixa en carboni en tots els sectors”.

A més de l’Ajuntament de Girona, a través de l’Àrea d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, i de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, participen en el projecte School Chance els ajuntaments de la ciutat italiana de Reggio Emilia, de la ciutat holandesa d’Utrecht, de la ciutat polonesa de Gdansk i de la ciutat sueca de Gävle; l’agència metropolitana Brasov Metropolitan Agency For Sustainable Development (Romania), i l’Austrian Mobility Research FGM_AMOR (Àustria), que actua com a soci assessor.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *