L’Ajuntament de Girona instal·la semàfors acústics per a les persones invidents en sis punts més de la ciutat

L’Ajuntament de Girona ha instal·lat semàfors acústics per a les persones invidents en sis punts més de la ciutat, i ja hi ha un total de 131 passos de vianants que compten amb aquest sistema. Concretament, els darrers aparells s’han col·locat a les cruïlles del carrer de la Séquia amb la Gran Via de Jaume I; del passeig d’Olot amb el carrer del Montnegre; de la rambla de Xavier Cugat amb l’avinguda de l’Amical Mauthausen i el carrer de Fontajau; de l’avinguda de Lluís Pericot amb els carrers de Sant Salvador d’Horta i del Marquès de Caldes de Montbui; i als passos de vianants del passeig d’Olot, davant el centre educatiu FEDAC Sant Narcís, i de la carretera de Taialà, davant l’escola de Taialà (entre els carrers del Cervino i de Josep Maria Prat i Roca).

La ubicació dels semàfors, que es van instal·lar durant la setmana passada i que ja es troben en funcionament, s’ha consensuat amb l’agència de l’ONCE a Girona i persones afiliades a l’organització. El valor estimat del contracte, adjudicat a l’empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, SA. (SECE – Banyoles), és de 18.584,47 euros (IVA inclòs).

D’altra banda, el consistori avança a bon ritme en les actuacions de millora de l’accessibilitat a la via pública, amb la col·locació de paviment podotàctil en parades d’autobús per a les persones invidents. Per ara, s’han adaptat les dues parades de l’avinguda de Ramon Folch, la de la plaça del Marquès de Camps i les del col·legi La Salle. Properament, s’actuarà a les plataformes de la Gran Via de Jaume I i, després, en les de l’Institut Santiago Sobrequés i Vidal, al carrer del Migdia.

En el cas de les obres a l’avinguda de Ramon Folch, a banda d’adaptar la parada, s’ha aprofitat també per fer els encaminadors al llarg de tota la rambla. Es tracta d’una franja direccional amb paviment de quatre ratlles que travessa la vorera des de la parada cap a la façana, per facilitar el desplaçament de les persones invidents.

A més, tant en aquest punt com en els previstos a la Gran Via de Jaume I, s’ampliaran les voreres i s’instal·larà senyalització podotàctil en els passos de vianants preparats amb aquest sistema. Duent a terme aquestes actuacions, el consistori preveu millorar la mobilitat a peu i ampliar els trams de la ciutat completament accessibles per a persones amb mobilitat reduïda o amb discapacitat visual. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
CUPRA León e-Hybrid: Ecològic d’altes prestacions

CUPRA León e-Hybrid: Ecològic d’altes prestacions

El nou CUPRA León es vol convertir en un autèntic referent en esportivitat en un

Posterior
El nou Nissan Qashqai surt a la llum

El nou Nissan Qashqai surt a la llum

• Amb més de 3 milions d’unitats venudes a Europa i més de 325

També et pot interessar
Total
0
Share