L’Ajuntament de Girona intensifica les tasques de desinfecció a la via pública

L’Ajuntament de Girona intensifica les tasques de desinfecció a la via pública pels carrers de tots els barris de la ciutat i recupera parcialment el servei de brigades de jardineria, medi ambient i control de plagues.

L’Ajuntament de Girona intensifica les tasques de desinfecció a la via pública pels carrers de tots els barris de la ciutat. A través de Girona +Neta, diversos equips formats per un vehicle netejador i personal amb un atomitzador recorreran els carrers aplicant-hi una solució desinfectant d’aigua i lleixiu amb dilució del 0,1%, que resulta innòcua per les persones. Aquestes tasques de desinfecció amb cisterna, que es faran cada dia de la setmana, es combinaran amb les d’escombrat mixt, que s’han reorganitzat per donar cobertura a les necessitats actuals. En aquest sentit, s’han reduït els efectius destinats a la neteja coordinada d’escombrada manual i mecànica entre setmana, mentre que el cap de setmana hi treballarà la totalitat del personal previst per aquesta tasca.

A més, el consistori ha comptat amb el suport de l’empresa Construccions Rubau per agilitzar la desinfecció d’alguns dels carrers més transitats de la ciutat, com la plaça de Catalunya o el carrer Barcelona. En aquest cas, la neteja es realitza polvoritzant una solució diluïda de lleixiu al 0,1% des d’un camió.

En el cas dels espais propers a edificis concorreguts, la neteja es mantindrà com fins ara. El servei de Girona +Neta actuarà diàriament a l’entorn de les comissaries de la Policia Municipal de Girona i dels Mossos d’Esquadra i, de dilluns a dissabte, al voltant dels centres sanitaris i de les farmàcies; mentre que els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil desinfectaran l’entorn de les residencies geriàtriques de la ciutat.

La reincorporació de tot el personal de neteja també permetrà recuperar el servei de les brigades municipals de jardineria, medi ambient i control de plagues, que fins ara donaven suport als serveis especials de desinfecció. Per ara, els treballadors i treballadores de brigades faran la meitat de la jornada per seguretat sanitària i complint amb els requisits de i prevenció establerts. D’aquesta manera es podrà reprendre el manteniment de la ciutat en jardins o zones verdes, així com actuacions de desinsectació o de desratització, entre d’altres.

Amb la intensificació dels treballs de desinfecció dels carrers, l’Ajuntament vol minimitzar el possible risc de contagis per COVID-19 ara que els infants poden sortir de casa i que hi ha més volum de persones per la ciutat.

Font: Ajuntament de Girona

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Toyota llança el concurs ‘el cotxe de el futur’
Concurs el cotxe del futur

Toyota llança el concurs ‘el cotxe de el futur’

Es tracta de dissenyar ‘el cotxe de el futur’ amb materials

Posterior
El Citroën GS compleix 50 anys

El Citroën GS compleix 50 anys

En la dècada de 1960, Citroën va llançar dues vies d’estudi per a

També et pot interessar
Total
0
Share