1. Home
  2. Actualitat
  3. L’altre museu de “il cavallino”
L’altre museu de “il cavallino”

L’altre museu de “il cavallino”

0
0

Si teniu previst viatjar al nord d’Itàlia us recomanem aneu al Museu Casa Enzo Ferrari que, tal com diu el seu nom, està ubicat a la casa on va viure “il Commendatore”. Ni que només fos per això, la visita estaria més que justificada. Però entre aquelles parets i ha molt més.

Text: Alfonso Ortega | Fotos: Ferrari

200010.JPGEnzo Ferrari va néixer a Módena el 18 de febrer de 1898. La casa on va créixer, al número 85 de la Via Paolo Ferrari, va ser convertida en un museu dedicat a la seva figura i a l’obra que va començar a crear l’any 1947. Recentment, el mes de febrer, el museu ha iniciat una nova etapa sota la gestió de la pròpia Ferrari SpA que treballa en estreta col•laboració amb la Fondazione Casa Natale i les institucions públiques de Módena. Recordem que aquesta ciutat és el bressol de l’automobilisme esportiu italià; hi va néixer Enzo Ferrari, marques con Maserati i Pagani hi tenen la seu i a ben pocs quilòmetres hi ha els quarters generals de Ferrari (Marenello) i Lamborghini (Sant’Agata Bolognese).

El pavelló principal del museu ha sigut transformat en una espècie de màquina del temps on els visitants poden viure pràcticament tota la història de l’automobilisme esportiu.

Ferrari_7Entre els vehicles exposats destaquen el monoplaça 87/88C que Gerhard Berger va dur a la victòria al Gran Premi d’Itàlia del 1988, quan encara no feia un mes que havia mort Enzo Ferrari. Per donar encara més significat a aquell triomf, cal recordar que Monza va ser l’únic circuit on aquella temporada no va guanyar McLaren. També criden l’atenció models de Ferrari com ara el 275 GTB, F40 i Enzo, que comparteixen espai amb altres vehicles emblemàtics, des d’un monoplaça Stanguellini fins a cotxes sport de Maserati, passant per monoplaces Alfa Romeo de Gran Premi. A més, una filmació projectada en gran format en una paret de la sala principal emfatitza el valor històric dels vehicles exposats.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *