1. Home
  2. Actualitat
  3. L’Audi A4 obté la certificació de cotxe segur per part de l’Euro NCAP
L’Audi A4 obté la certificació de cotxe segur per part de l’Euro NCAP

L’Audi A4 obté la certificació de cotxe segur per part de l’Euro NCAP

0
0

El nou Audi A4 es troba entre els cotxes més segurs del mercat. El consorci europeu Euro NCAP ha adjudicat a la nova berlina de la marca dels quatre cercles la màxima qualificació per la seva seguretat en la protecció per a adults i en matèria de seguretat infantil, així com també per la protecció que ofereix als vianants.

L'Audi A4 (Foto: Audi)
L’Audi A4 (Foto: Audi)

A més de la màxima qualificació en les proves de seguretat activa i passiva, el nou Audi A4 també ha rebut el guardó especial Euro NCAP Advanced per disposar en el seu equipament de sèrie del sistema d’assistència a la frenada multicolisi. El sistema d’assistència a la frenada multicolisió acciona els frens de forma automàtica en cas d’accident, per reduir el perill d’un possible derrapatge i, per tant, el risc de patir col·lisions addicionals.

Un altre element clau de seguretat en el nou Audi A4 és la introducció en l’equipament de sèrie del sistema d’assistència funcions d’advertència i frenada d’emergència. Circulant a una velocitat de fins a 85 km/h, el sistema detecta si hi ha altres vehicles o vianants en la trajectòria del cotxe. Si es produeix una situació en què pugui existir el risc d’una possible col·lisió, avisa el conductor mitjançant un procés establert en diferents etapes: primer ho fa visual i acústicament; després, mitjançant una pulsació al pedal del fre. Finalment, el sistema pot accionar el frenada automàtica d’emergència si fos necessari.

Altres sistemes de seguretat

També hi ha disponible una àmplia gamma d’altres sistemes d’assistència per millorar la seguretat en l’Audi A4. Aquesta inclou el assistent contra col·lisió, el de gir i el d’advertència de sortida. Mentre l’assistent anti col·lisió ajuda el conductor a evitar un obstacle, el de gir monitoritza el flux de trànsit procedent en sentit contrari en girar en una cruïlla a baixa velocitat; davant d’una situació de perill, el sistema frena l’A4 fins detenir-lo per complet si cal, per evitar un gir quan hi ha trànsit en sentit contrari.

L’assistent de sortida minimitza el risc d’accident quan s’obren les portes. Unes llums LED de color vermell avisen als ocupants que no obrin les portes quan altres usuaris de la via s’aproximen cap a ells per darrere

Entrades relacionades

L’Honda HR-V i l’Honda Jazz obtenen 5 estrelles a les proves de seguretat Euro NCAP (09-11-2015)

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *