1. Home
  2. Actualitat
  3. L’autobús del futur circula per sobre dels cotxes
L’autobús del futur circula per sobre dels cotxes

L’autobús del futur circula per sobre dels cotxes

0
0

Es diu Transit Elevated Bus (TEB) i arriba des de la Xina com la proposta més ambiciosa per conciliar el transport públic amb el privat i reduir els alts índexs de contaminació de les ciutats xineses. Pot transportar 1.200 persones i té forma de catamarà, pel que circularia per sobre dels cotxes.

A la Xina el transport privat està provocant greus problemes d’embussos i contaminació i no sembla que es pugui solucionar a curt termini ja que el parc automobilístic creix amb mes de 20 milions de nous conductors cada any. Per pal·liar aquesta situació, el règim de Pequín ha endurit les restriccions del trànsit i aparcament i han llançat el repte de construir el transport públic del futur.

Per això han posat en marxa un concurs que ha guanyat aquest prototip de autovús elevat. Circularà per sobre dels vehicles que no mesurin més de 2,10 metres i ocuparà dos carrils d’ample. Els baixos de l’autobús estaran decorats simulant el cel.

El macroautobús circularà a 65 km / h de velocitat màxima i les autoritats xineses calculen que en un màxim d’un any ja podrà estar circulant pel carrer. De moment aquest estiu ja estan previstes proves reals en algunes ciutats xineses.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *